Mohorjeva družba tudi letos podarja knjige v vrednosti 50 tisoč evrov

Foto: iStock

Urad avstrijskega zveznega kanclerja in Mohorjeva družba v Celovcu že vse od leta 2002 podarjata slovenskim nevladnim ustanovam in organizacijam Slovencev v zamejstvu in po svetu knjige v vrednosti 50 tisoč evrov. Od začetka akcije “Podarimo knjige” pa do danes so podelili že preko 50 tisoč izvodov knjig.

Dekan Mohorjeve družbe Ivan Olip in avstrijska veleposlanica Sigrid Berka sta tudi letos devetim nevladnim in nedobičkonosnim ustanovam na področju Republike Slovenije in Slovenski čitalnici v Čabru na Hrvaškem podarila pester nabor knjig avstrijskih in slovenskih avtorjev.

Lansko leto je bil med prejemniki knjižne donacije Medgeneracijski center Mežica. Prejeli so knjige v vrednosti 7 tisoč evrov. Mohorjeva družba je v okviru akcije, ki poteka že od leta 2002, slovenskim nevladnim organizacijam in ustanovam podarila že več kot 50 tisoč izvodov knjig v skupni vrednosti 850 tisoč evrov. Temeljno poslanstvo Mohorjeve družbe, ki je po prvi svetovni vojni zaradi vročih političnih razmer na avstrijskem Koroškem svoje začasno zatočišče poiskala na Prevaljah in tam ostala do leta 1927, je širjenje in ohranjanje slovenskega jezika ter književnosti, akcija Podarimo knjige pa podpira širjenje slovenske knjige kot pomembne kulturne dobrine.

Več si lahko ogledate na portalu e-koroska.si.

  • Anton

    knjige Mohorjeve knjige so ene redkih, katere se še splača brati, vse ostalo je režimski “šmorn” za pranje možganov.

    sarkaezm press

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!