fbpx

Mokronog – Trebelno: Občani zahtevajo izpolnitev županovih obljub, ta jih ignorira

Anton Maver (Foto: STA)

Župan Anton Maver iz vrst SD je lani spomladi obljubljal, da bo neoporečno pitno vodo dobilo tudi 77 gospodinjstev v vasi Češnjice pri Trebelnem. Napovedal je, da je projekt v fazi načrtovanja, priključitev pa ne bo zahtevna, saj so le nekaj sto metrov stran nove vodovodne cevi, ki so jih v zemljo položili ob nedavni gradnji vodovoda od Vrha pri Trebelnem, prek Bitovske gore, do Čilpaha.

Vendar pa je bil lani čas volitev, Maver in v SD so potrebovali volilne glasove. Po volitvah pa je Maver spremenil pesem in na obljube “pozabil”. Obljubil je tudi, da vaščanom ne bo treba plačati komunalnega prispevka. Vaščani Češnjic bodo zdaj namreč morali plačati komunalni prispevek.

Občina Mokronog – Trebelno načrtuje kanalizacijo in vodovod za vaščane Češnjic in Bogneče vasi. Problem pa se je pojavil, ko so iz občine sporočili, da bo treba plačati dva komunalna prispevka, čemur se vaščani uspešno upirajo. Tako vaščani Češnjic zavračajo projekt in ne bodo podpisali služnostnih pogodb za projekt, dokler se stvari ne uredijo njim v prid oziroma tako, kot je bilo obljubljeno pred enim letom.

“Zdaj je na vrsti župan, da pove, zakaj ne drži njegova obljuba izpred enega leta, saj je bila obljuba, da komunalnega prispevka za vodovod vaščanom ne bo treba plačati, če ti predajo vaški vodovod v upravljanje Komunali Trebnje, d.o.o.,” so zapisali. Za dva komunalna prispevka bi bila obremenitev namreč kar do 5.000 evrov na gospodinjstvo. To je ocena, ki velja v podobnih občinah. Navajajo tudi, da se župan Anton Maver z vaščani o tem ne želi pogovoriti in zavrača kakršne koli sestanke v postopku projektiranja.

Več si oglejte na portalu moja-dolenjska.si