Moravški župan prenovljen vrtec ponudil tudi za begunske ukrajinske otroke

Župan Moravč dr. Milan Balažic (levo). (Foto: Občina Moravče)

Pozdravljamo to, da je predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša že napovedal, da je Slovenija pripravljena sprejeti ustrezen delež morebitnih ukrajinskih beguncev. V skladu z bogato moravško tradicijo rejništva je v tem okviru ob pomoči države tudi Občina Moravče pripravljena sprejeti ukrajinske otroke,” je ob obisku prenovljenega vrtca v Moravčah izjavil župan dr. Milan Balažic.

Župan Občine Moravče dr. Milan Balažic je danes obiskal prenovljeni vrtec v Moravčah. Občina je s proračunskimi sredstvi (48.000 evrov) povsem prenovila fasado, na prednjem delu vrtca in stranskemu delu kocke pa je bila nameščena fasadna pločevina in nov strelovod.

V svoji izjavi je župan izrazil zadovoljstvo ob uspešni prenovi vrtca, ki bo odslej toplejši in varnejši drugi dom moravških otrok. Ob tem je spomnil, da vsi otroci v Evropi nimajo takšnih možnosti. V ruski agresiji na Ukrajino, ki jo ostro obsojajo, so žrtve tudi najmlajši, ki ostajajo brez svojih očetov in mater.

Pozdravljamo to, da je predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša že napovedal, da je Slovenija pripravljena sprejeti ustrezen delež morebitnih ukrajinskih beguncev.” V skladu z bogato moravško tradicijo rejništva je v tem okviru ob pomoči države tudi Občina Moravče pripravljena sprejeti ukrajinske otroke: “V mislih smo s temi ubogimi otroki in njihovim trpljenjem. Pripravljeni smo jim ponuditi začasni nadomestni topli dom. Hkrati izražamo solidarnost z ukrajinskim narodom, ki se brani pred napadalcem in si prizadeva ohraniti svojo svobodo.

Sara Kovač