fbpx

Na dobrodelnem Miklavževem koncertu zbranih že več kot 90 tisoč evrov

V decembru sveti možje radi obdarujejo pridne otroke, to je mesec obdarovanj in skupnih družinskih trenutkov. A trenutno je pri nas tudi zaradi epidemije covida-19 mnogo družin in otrok v stiski in praznike doživljajo težje kot ostali. Letos so za otroke v stiski zbirali donacije na tradicionalnem Miklavževem koncertu v upanju, da jim bomo skupaj lahko polepšali prihodnost.

Na koncertu, poimenovanem po enem izmed prvih svetih mož, ki nas obiščejo v decembru, so prek telefona donacije zbirali člani Rotary kluba Ljubljana in Rotary Distrikta 1912. Ob tem je David Lukanović, predsednik Rotary kluba Ljubljana in koordinator Miklavževega koncerta povedal, da je letošnji koncert bil drugi najuspešnejši Miklavžev koncert v zgodovini. Letos bodo z zbranimi sredstvi pomagali otrokom iz ranljivih okolij. “Pri tem sodelujemo z različnimi osnovnimi šolami, njihovimi socialnimi službami in šolskimi skladi. Zavedamo se, da ne gre za velike zneske, ampak pomagamo res mnogim otrokom,” je povedal Lukanović. Sredstva otroci dobijo prek svoje šole in šolskih skladov – šola sama razporedi znesek tistim, za katere sama ve, da ga najbolj potrebujejo. Letos bodo zbrana sredstva v pomoč tudi otrokom, ki se težje spoprijemajo z epidemijo covida-19.

Še cel december sprejemajo donacije preko SMS-sporočil, in sicer tako, da na 1919 pošljete besedo MIKLAVZ10 ali MIKLAVZ5 in darujete 10 oziroma 5 evrov. Prav tako se na razpis za prejem sredstev še vedno lahko prijavijo osnovne šole. Vse potrebne informacije in prijavni obrazec prejmete na http://www.rotary-klub-lj.si/

Sara Kovač