fbpx

Na Kogu gostili poslanko Evo Irgl

Eva Irgl.

Na Kogu so minuli vikend uspešno izpeljali še eno Antonovanje in deveto Čurkarijado, sobotnega dogodka pa se je udeležila tudi poslanka Slovenske demokratske stranke in predsednica komisije za peticije ter za človekove pravice in enake možnosti Eva Irgl. Irglova v Prlekijo prihaja vsaj enkrat na leto, na Kogu pa jo imajo za domačinko in na ta kraj jo vežejo babičine korenine, sama pa pravi, da jo ti kraji in ljudje zelo sproščajo.

Poleg poslanke Irglove so na Kogu gostili še kar nekaj vidnejših gostov, med njimi poslanca NSi Jožefa Horvata, državnega svetnika Branka Šumenjaka,  župana občine Ormož Alojza Soka in župana občine Središče ob Dravi Jurija Borka, posebne gostje prireditve so bile tudi vinske kraljice, velja pa še omeniti, da so na tradicionalni prireditvi podelili tudi priznanja za najboljša vina, za najboljšo sivo, belo in črno čurko (kašnato klobaso). Posebna priznanja so prejeli najmlajši, ki so sodelovali v literarnem in likovnem natečaju na temo kolin.

Na Kogu Irglova poudarila tudi pomen ohranjanja etnološke in kulinarične dediščine
Poslanka Irglova je na osrednji prireditvi na Kogu zbrane posebej nagovorila, pri čemer je poudarila pomen ohranjanja etnološke in kulinarične dediščine, pa tudi pomen sodelovanja, druženja, vzajemne pomoči, ki jo prebivalci Koga in okolice izkazujejo ne le ob tej prireditvi, ampak tudi sicer. Ko prihaja na Kog opaža napredek predvsem v cestni infrastrukturi, še bolj bistveno in vredno poudarka za to območje pa je po njenem mnenju vino, ki ga tod pridelujejo pridne roke, tako kot v Vipavski dolini, od koder prihaja poslanka.

Celoten članek si lahko ogledate na portalu spodnjepodravje.si.