Na Koroškem brezposelnih več kot 2000 oseb, prostih delovnih mest le 112

(Foto: e-koroska.si)

Stopnja brezposelnosti na državni ravni se je z oktobrom, v primerjavi s septembrom, povečala za več kot 50 odstotkov, razlog za to naj bi bila nova generacija iskalcev prve zaposlitve. Minuli mesec je bilo na Koroškem brezposelnih več kot 2000 oseb, medtem ko je bilo prostih delovnih mest le 112.

Širitev Leka in povečanje proizvodnje v TAB-u vliva optimizem
“V prvih desetih mesecih se je pri Zavodu na novo prijavilo 67.699 brezposelnih, to je 8 % manj kot v enakem obdobju lani,” sporoča Zavod RS za zaposlovanje. Dodajajo, da se je zaposlilo dobrih 60 tisoč ljudi, kar je 8,6 odstotka manj kot predhodno leto.

Na Koroškem stanje brezposelnosti že nekaj časa ni preveč optimistično. Na zavodu je prijavljenih na tisoče ljudi, delovnih mest je le za peščico. Na drugi strani pa se gospodarstvo počasi razvija; širitev proizvodnje Leka na Prevaljah, ki je v polnem teku, naj bi prinesla nekaj sto delovnih mest, prav tako bo povečanje zmogljivosti proizvodnje v žerjavskem TAB-u prinesla nekaj dodatnih delovnih mest, čeprav se TAB in njegova hčerinska podjetja tako ali tako srečujejo s pomanjkanjem delovne sile.

Več na e-koroska.si