Na območju PU Maribor prijeta velika skupina ilegalnih migrantov; zaostriti bi bilo potrebno zakonodajo

Fotografija je simbolična. (Foto: STA)

Mariborski operativno-komunikacijski center je v zadnjih 24 urah prejel 320 klicev, od tega 85 interventnih oziroma takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.

Med njimi je bilo:

– 19 obvestil s področja kriminalitete,

– 19 obvestil o  prometnih nesrečah,

– 10 obvestil v zvezi s kršitvami javnega reda in miru.

Med izstopajočimi primeri so policisti obravnavali:

Prijeta skupina tujcev
Na  območju  PP  Podlehnik, je bilo 5. 6. 2019 okoli 16.30 prijetih 21 tujcev,  in  sicer  osemnajst  državljanov  Bangladeša  in trije državljani Pakistana, ki so ilegalno prišli iz Hrvaške v Slovenijo. Tujci so zaprosili za azil in bili odpeljani v azilni dom.

Se pravi, da migranti veselo izkoriščajo zakonsko možnost pravice do azila, čeprav je jasno, da gre v tem primeru za ekonomske migrante in ne politične migrante. Nedvomno bi bilo potrebno zakonodajo na tem področju zaostriti, da ne bi prihajalo do zlorab, kot to predlagajo v SDS. Da bi bilo možno nezakonite migrante takoj zavrniti na meji oziroma jih vrniti nazaj na Hrvaško.

Prijet z ukradenim avtomobilom
Dne 5. 6. 2019 okoli 19.30 so policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Maribor na počivališču v Lormanju opravili postopek s 55-letnim državljanom Poljske, ki je vozil ukraden osebni avtomobil Toyota Auris hibrid.  Vozilo je bilo 26. 5. 2019 ukradeno v Italiji. Osumljeni je pridržan na podlagi drugega odstavka 157. člena zakona o kazenskem postopku. Po zbranih obvestilih bomo o ugotovitvah obvestili pristojno tožilstvo.

Poskus ropa
Neznani storilec je 5. 6. 2019 okoli 22.15 poskusil izvršiti rop na bencinskem servisu v Miklavžu. Storilec, ki je bil zamaskiran in imel v desni roki nož, je pristopil do bencinskega servisa, ki so ga pred tem zaprli oziroma  zaklenil in poskušal izvršiti rop. Pri tem je tolkel po vratih in jih poskušal odpreti, pri tem pa je zlomil kljuko in nato pobegnil. Z dejanjem je oškodoval podjetje za 100 evrov.

H. M.

 • Olga101

  Poglejte, kaj prinašajo oz. bodo prinesli migranti / divjaki v naše šole:

  https://twitter.com/i/status/1136652024882356226

 • totex39

  Nevladniki in ostali tihotapci jih vsega zelo dobro poučijo, da vedo kako se morajo obnašati.

 • ZatonMesecnikov

  Pa dajte bedake špilati, kakšni azilanti. pakistan pa bangladeš. kaj ste nori ali kj vam je.

 • Marija

  Vsi lahko pridejo in živijo kjer nočejo,to jim omogoča Marakeska deklaracija.Nas vlada jo je sprejela.Zzto jih tudi ne čakajo na meji ampak vsaj 20 k. V notranjosti.Vsi kateri so. Okoli to vlado naj si jih odpeljejo domov in skr ijo za njih s svojim denarjem.

  • pajot

   Imaš prav,ampak piši da te bomo razumeli.

 • šmentanamuha

  To je Cerarjevo maslo. Zdaj, ko je naredil štalo, se bo, pička frdamana, zalezu nekam v eno dobro plačano službo daleč od oči državljanov oziroma malih ljudi, ki plačujejo njegovo zanikrnost in nesposobnost.

 • Novakec1

  Marakeško zakonodajo se ne sme spreminjat.

 • Borut Stari

  Šarec se nima cajta ukvarjati s suverenostjo države.Se pač ukvarja na “pasjih procesijah” z blodnjami nekaterih idiotov na Madžarskem in Italiji. Njihove danes neostvarljive iluzije poznamo že desetletja. Vemo pa tudi, da so se pizdeki bivše SFRJ bali kot hudič križa.

 • Olga101

  Mogoče pa je zdaj meja s Hrvaško v Mariboru, saj pravita Šarec in Poklukar, da uspešno varujeta mejo!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!