fbpx

Na Območni reviji odraslih pevskih zborov in malih pevskih skupin zbrane pozdravil župan dr. Peter Verlič

Foto: Občina Grosuplje

V četrtek, 27. februarja 2020, je v avli Osnovne šole Louisa Adamiča Grosuplje potekala Območna revija odraslih pevskih zborov in malih pevskih skupin.

Lep dober večer voščim. Še posebej lepo pozdravljam vse nastopajoče. Verjamem, da ste grla že dobro ogreli. Lepo pozdravljam tudi ostalo občinstvo v dvorani, prepričan sem, da bomo zelo uživali v današnjem večeru,” nas je s pozdravnimi besedami v lep večer, preživet ob glasbi, popeljal župan dr. Peter Verlič.

Zaupal nam je, da smo ravno ta dan izvedeli, da se je Ljubljana uvrstila v najožji krog za izbor Evropske prestolnice kulture 2025. Tega smo še posebej veseli, ker se je Ljubljana tokrat odločila, da za prestolnico kulture kandidira kot regija z vsemi primestnimi občinami. In Občina Grosuplje se je v kandidaturo vključila s projektom novega kulturnega centra, zadaj za občino, pred novo parkirno hišo. Projekt je ocenjen kar na 9 milijonov evrov. In če nam uspe, da Ljubljana postane Evropska prestolnica kulture, si bomo to seveda tudi dobro zapomnili, po novem kulturnem centru seveda, ki ga vsi še kako potrebujemo. “Javni natečaj za izbor idejne rešitve je že objavljen. Prepričan sem, da bodo arhitekti znali narediti zasnovo takšno, da bo koristna in da bo prispevala k še večji prepoznavnosti našega lepega mesta Grosuplje,« je še dejal ter vsem zaželel: »Prepustimo se užitkom in bodimo zdravi. Srečno.”

Na odru se nam je nato predstavilo kar 9 pevskih zborov: Ženski pevski zbor Harmonija, Mešani pevski zbor Trnovci Ljubljana, Ženska vokalna skupina Brinke, Moški pevski zbor Samorastnik, Ženski pevski zbor Lastovke, Moški pevski zbor Šmarje – Sap, Ženski pevski zbor Nasmeh, Mešani pevski zbor Kopanj in Ženski pevski zbor Biser.

Dogodek je povezovala Klara Gruden, ki je z nami ob tej priložnosti delila misli, pregovore in dejstva o genialnemu umetniku, skladatelju in ustvarjalcu Ludwigu van Beethovnu, glasbeni svet namreč letos obeležuje 250-letnico njegovega rojstva.

Občina Grosuplje