Na Obrežju, v Dobovi in Brežicah so imeli policisti precej dela z nezakonitimi migranti

Fotografija je simbolična (Foto: Demokracija)

Sedem Afganistancev skritih na vlaku med koruzo, še en skočil z vlaka z gorivom, na Obrežju v tovornjaku trije državljani Bangladeša, v Brežicah izsledili Afganistanca.

Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila makedonskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled tovornega vozila, kjer so v tovornem delu našli tri državljane Bangladeša, ki so se skriti med tovorom poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Policisti so tujce po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Med koruzo se jih je skrivalo sedem
Nekaj pred 22. uro so policisti Postaje mejne policije Dobova med kontrolo tovornega vlaka, ki je iz Srbije v zaprtih vagonih prevažal koruzo, v enem izmed vagonov našli skritih sedem državljanov Afganistana, ki so se poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Policisti so jih po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Skočil z vlaka, a so ga policisti prijeli

Okoli polnoči je na vstop v Slovenijo pripeljal tovorni vlak, ki je iz Madžarske prevažal gorivo. Policisti so opazili in prijeli tujca, ki je skočil s premikajočega vlaka in skušal peš pobegniti. Državljana Afganistana so predali hrvaškim policistom.

V Brežicah prijeli Afganistanca
Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Brežic izsledili in prijeli državljana Afganistana, ki je nezakonito prestopil državno mejo.

Demokracija