fbpx

Na Poljani ugrabili pastirčka

Izpred kozolca na Poljani, kjer okolico krasijo številni kipi domačih in tujih umetnikov, je minuli vikend izginila lesena skulptura pastirčka avtorja Alojza Grabrovca. Sramotno dejanje, menijo v društvu ArtKarinta, ter upajo, da se bo pastirček vrnil na svoje mesto.

Minulo soboto je člane društva ArtKarinta na Poljani pričakalo žalostno presenečenje. V noči s petka na soboto je izpred kozolca, kjer stojijo številne skulpture domačih in tujih umetnikov, nastale na mednarodnem slikarsko-kiparskem taboru ArtKarinta, izginila lesena skulptura pastirčka. Kip pastirčka je nastal leta 2016 pod rokami Alojza Grabovca, kiparja iz Rogatca, ki z motorno žago spreminja kose lesa v raznorazne podobe.

Sramotno dejanje, so si enotni člani društva. “Od leta 2016 je pazil na ovce na Poljani,” je karikiral predsednik društva Denis Dretnik in dodal, da kip pastirčka društvu veliko pomeni. “Upamo, da je odšel le po ovce na kak drug travnik in da se bo sam vrnil, ko bo končal,” je povedal Dretnik. Tako daje društvo storilcu možnost, da kip sam vrne na svoje mesto, saj kraje policiji zaenkrat še niso prijavili. Ob tem pa Dretnik meni, da ni šlo za vandalizem. “Nekomu je bil očitno všeč,” zaključi.

Celoten članek si preberite na portalu e-koroška.si