fbpx

Na srečanju Koroške regijske koordinacije SDS sta se predstavila evidentiran kandidat in kandidatka za poslanca

Foto: SDS

Zadnje regijsko srečanje je včeraj potekalo v Šentanelu, vasici nad Prevaljami, na Koroškem. Dogodek, ki se je pričel ob 11.00, je organizirala Koroška regijska koordinacija SDS, zbrane pa so nagovorili minister za notranje zadeve, Aleš Hojs, minister za razvoj in EU kohezijsko politiko, Zvone Černač, poslanka Evropskega parlamenta, Romana Tomc, glavni govornik dogodka pa je bil, kot na vsakem srečanju doslej, predsednik vlade in stranke SDS, Janez Janša.

V okviru srečanja članov in simpatizerjev SDS iz Koroške regije so se predstavili tudi evidentirani kandidati za poslance in poslanke v Državnem zboru. Predstavila sta se dva kandidata. Njuni predstavitvi lahko preberete v nadaljevanju.

Staš Lodrant
Sem poročen oče sedemletnega sina. Prihajam iz podjetništva, moja branža je računalništvo in informatika. Politično kariero sem začel pred enajstimi leti na lokalnem nivoju. Po treh izvoljenih mandatih v občinski svet, je moja radovednost do politike prerasla, tako da sedaj želim vplivati tudi širše, ne samo na lokalnem nivoju.

Rad bi bil glasnik mlajše populacije, ki ima izredne ideje. Mladi smo za napredek, zato je prav, da tem idejam damo težo in jih spodbujamo. Ne morem mimo moje Mežiške doline. Imamo izvrstne športnike, kulturnike in gospodarstvo. Manjka nam pa infrastruktura in spodbuda v turizmu. Deloval bi predvsem na teh dveh področjih področju. Želim si, da bi Slovenija še naprej šla po evropski poti in da bi dokončno postali svobodna in demokratična država.

Foto: SDS

Alenka Helbl
Sem profesorica slovenščine na srednji šoli in prihajam iz Dravske doline. Izkušnje na osebnem in profesionalnem področju so me pripeljale do spoznanja, da je vsaka skupnost lahko močna samo toliko, kolikor je močan njen najšibkejši člen. V tem duhu mora delovati tudi politika, ki mora poskrbeti za vse ljudi, tudi za tiste ranljive in tiste na obrobjih.

Kaj si želijo ljudje iz Dravske doline? Varne in dobre ceste. Dostop do čiste in pitne vode. Skrb za starejše, skrb za mlade, da bi mladi ostali tukaj na Koroškem in da se ne bi izseljevali v Avstrijo, ki vabi z dobro plačanimi službami. Dostop do zdravstvenih storitev, javnih ali zasebnih. Digitalizacije, da zmanjšamo birokratske ovire v vseh postopkih, takšnih in drugačnih. V naslednjem letu bomo Slovenijo (še bolj kot leta 2018) obarvali rumeno, saj nam je mar za Slovenijo, za Koroško in za vsakega posameznika.

Foto: SDS

Sara Kovač