fbpx

Na srečanju Obljubljanske regijske koordinacije so se predstavili evidentirani kandidati za poslance

V okviru srečanja članov in simpatizerjev SDS iz Obljubljanske regije so se predstavili tudi evidentirani kandidati za poslance in poslanke v Državnem zboru. Predstavilo se je osem kandidatov. Njihove predstavitve lahko preberete v nadaljevanju.

Prvi je na oder stopil Zoran Mojškrc. “Kandidiramo zato, da izboljšamo našo domovino. Sem oče štirih mladoletnih otrok, za katere želim, da živijo v mirni in strpni državi, kar so tudi vrednote, ki jih živi naša stranka. To je dokazala že v preteklosti.”

slika

Sledil je Miloš Pohole. Pohole se je predstavil in povedal, da se ukvarja s kmetijstvom, kar je danes za mnoge žaljivka, ukvarja pa se tudi z nepremičninami. Kot poslanec se bo zavzemal za to, da bo primorska avtocesta dobila svoj tretji pas in da se bo zgradil drugi tir na relaciji Divača-Koper. “Pred nami je boj za človekove pravice, ta boj moramo ohraniti in se s tem ukvarjati še v prihodnje. Želim, da se v šolstvo doda več vsebin družine, domoljubja in zgodovine slovenske osamosvojitve. Glas za SDS je glas za Evropo, Slovenijo in prihodnosti naših otrok,” je zaključil.

slika

Sledila je Maruša Babnik. “Sem žena, mati 4 otrok, profesorica na osnovni šoli.” Zase je povedala, da je zagovornica tradicionalnih vrednot ter da ima mnogo vlog v življenju med drugim je članica nadzornega odbora SDS in urednica glavne revije Sostrčan. “Moje področje je šolstvo, moje mnenje je, da moramo dati šolstvu dati priložnost, da zaživi na novo. Trudili se bomo, da bodo vsi otroci deležni digitalnega opismenjevanja, da bodo lahko delovali v e-okolju. Če otrok zna prižgati tablico, ustvariti Powerpoint dokument, še ne pomeni, da je digitalno pismen,” je povedala.

slika

Rado Gladek je ponovno stopil na oder. “Ni mi vseeno, kaj se s Slovenijo dogaja. Pripadam generaciji, ki je občutila vse cvetke nekdanjega režima in nikakor ne razumem, zakaj nekateri še vedno hrepenijo po njem. Želim si, da je Slovenija prijazna država do vseh, ki si upajo in želijo delati, ki želijo pokazati svoje kvalitete. Da je prijazna tudi do teh, ki ne morejo zaradi takšnih in drugačnih težav, nikakor pa ne do tistih, ki nočejo oziroma želijo živeti na račun drugih. Dajmo možnost mladim, ki danes bežijo v tujino,” je dejal.

slika

Naslednja je nastopila Alenka Jeraj, trenutna poslanka. Poslanka je opisala svojo politično pot do te točke. “Lahko primerjam vsa obdobja, v katerih sem bila poslanka. Vedno smo veliko delali, naredili napredka in ukrepov, ki so bili pomembni za ljudi. Zaradi medijske scene to ni vedno prišlo do ljudi. Leve vlade so veliko govorile, veliko bile v medijih, za ljudi pa so malo naredile. V prihodnosti bo na nas, da bomo lahko naše uspehe ljudem tudi povedali in jih prepričali, da je SDS najboljša izbira in da bomo skupaj zgradili Slovenijo.”

slika

Naslednji je bil prav tako Jože Tanko, ki ga je občinstvo pozdravila z aplavzom. Poslanec je opisal svoje dosedanje delo v politiki in v državnem zboru. Navezal se je na govor predstavnika SDM in predstavil zakonsko pobudo za subvencioniran prevoz za vajence, dijake in študente v času ministrovanja tedanjega ministra Gabra nerodno modificiral, nato pa ga je minister Černač bistveno popravil, sedaj pa smo prišli do še višjega sofinanciranja. Spregovoril je tudi o zakonu o dijaški prehrani. “Ko grem po terenu in berem lokalne časopise, vsi župani hvalijo naše dosežke, visoko stopnjo sofinanciranja investicije… tega ne bi bilo nikoli, če bi bil predsednik vlade še naprej Marjan Šarec. Tisti, ki kandidiramo, moramo izkoristiti naše lokalne medije in našim volivcem jasno povedati.”

slika

Naslednji je govoril Robert Tomazin“Sem gospodarstvenik, ekonomija in ekologija imata isti koren, a sta včasih diametralno nasprotna. Med tema dvema je treba najti sinergijo.” Opisal se je kot patriot, gozdar in ljubitelj vsega lepega. “V tem trenutku opravljam odgovorno delo glavnega direktorja v Slovenskih državnih gozdovih.” Prepričan je, da ima Slovenija velik potencial v gozdarstvu in lesarstvu.

slika

Zadnji je na oder stopil Domen Cukjati. Je oče sedmih otrok, na katere je zelo ponosen. “Uživam v tem, da sem Slovenec. Rad imam Slovence in to deželo. Za kandidaturo sem se odločil, ker lahko pripomorem k temu, čemur stranka sledi. Na primer svobodi, najprej na osebnem nivoju, da ima vsak človek pravico bivati in biti spoštovan. To vključuje tudi, da lahko govori svobodno, dela in uživa sadove svojega dela. Ta svoboda je v Sloveniji ogrožena.”

slika

Sara Kovač