fbpx

Na srečanju Zasavske regijske koordinacije SDS so se predstavili evidentirani kandidati za poslance

Zasavska regijska koordinacije in evropska poslanka Romana Tomc (Foto: SDS)

V okviru srečanja članov in simpatizerjev SDS iz Zasavske regije so se predstavili tudi evidentirani kandidati za poslance in poslanke v Državnem zboru RS. Njihove predstavitve lahko preberete v nadaljevanju.

MATJAŽ HOSTNIK
Predstavlja kandidata podmladka stranke SDS, Slovenske demokratske mladine (SDM). “Kot mlad se zavedam naših problemov. Problem so študentski domovi, stanovanja, stabilne zaposlitve.” Prepričan je, da če hočemo, da gre Slovenija naprej, je potrebno urediti zadeve za mlade, da bomo lahko ustvarili nove družine in nove generacije Slovencev. “Ohraniti moramo tudi kulturo, ki jo imamo, zaščititi jo moramo. Naj bo ta Slovenija naša, naj bo zelena, naj bo naš dom.”

Foto: SDS

JANEZ TOMAŽIČ
Tomažič zase pravi, da pripada generaciji, ki je pred 30, 40 leti sanjala državo, kjer bomo svobodni, kjer bomo lahko kritizirali, kar se nam ne zdi prav. “Sanjali smo, da bomo živeli v družbi, kjer bodo imeli več tisti, ki več delajo in ne tisti, ki si znajo boljše prigrabiti rezultate dela drugih. Mnoge sanje so se uresničile, mnoge pa še ne.” Kandidiral bo, da bo po svojih močeh uresničil te sanje, ki se še niso. “Če bomo povedali, kaj vse je vlada naredila za ljudi, rezultat ne bo izostal,” je prepričan.

Foto: SDS

BORIS DOBLEKAR
“Še naprej bomo še naprej trudili, da bomo dobili še več glasov, da bomo sestavili novo vlado z Janezom Janšo, da bomo nadaljevali delo, ki je zelo produktivno. Vrtci, šole, cestna infrastruktura,” je pojasnil Doblekar in dodal, da je bilo v preteklosti preveč mehkih projektov. “Mi bomo šli naprej po poti razvoja in blaginje. Dajmo garati na volitvah. Združimo vse sile in prepričajmo vse, da gremo na volitve.”

Foto: SDS

ROMAN PERKLIČ
“Sem iz Zagorja, t. i. rdečega revirja, a s časom se bo tudi to spremenilo in upam, da čim hitreje,” je dejal Perklič in dodal, da bomo imeli težko delo na volitvah, saj bo potrebno povedati veliko, vse uspehe, ki jih je vlada naredila. “Živela Slovenija!”

Foto: SDS

PATRICIJA GORENC
“Za vstop v politiko sem se odločila, da bi lahko prispevala svoj košček k mozaiku ustvarjanja boljše demokracije v Sloveniji. Na lokalni ravni si bom prizadevala za uresničitev projekta predora Trbovlje – Prebold,” je zatrdila Gorenčeva in dodala, da bo občine spodbujala k sodelovanju na evropskih projektih in sodelovanju s stanovanjskim skladom. Kandidatka za poslanko je povedala, da se bo prav tako prizadevala za razgradnjo kapitalskih in medijskih monopolov ter za izboljšanje državljanske zavesti.

Foto: SDS

Sara Kovač