fbpx

Načrti za islamski center v Kopru

Foto: Islamska skupnost

Zaradi velikega zanimanja širše javnosti glede Islamskega centra v Kopru smo se z vprašanji o razvoju projekta obrnili na predstavništvo Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji, na naša vprašanja pa nam je odgovore podal generalni sekretar Nevzet Porić.

V nadaljevanju objavljamo naša vprašanja in odgovore generalnega sekretarja. Stavba je v slabšem stanju, zato nas zanima, ali boste stavbo porušili, ali zgolj načrtujete njeno obnovo? Kdaj lahko vaši člani na Primorskem pričakujejo odprtje omenjenega centra?

Sklep o nakupu nepremičnine smo sprejeli na podlagi predloga velikega števila članov Islamske skupnosti, ki se že več let soočajo s prostorsko stisko v majhnih prostorih, ki jih imamo v Kopru. Zavedamo se dejstva, da je stavba v slabem stanju. Naredili bomo analizo stanja stavbe. Lažje bi bilo obnoviti stavbo in jo začeti uporabljati. Če se bo izkazalo, da je to slabša opcija, potem jo bomo porušili in načrtovali novo gradnjo. To bo dolg proces, ki se ne bo hitro razvijal. Z nakupom nepremičnine smo naredili prvi korak za dolgoročno reševanje prostorske stiske v Kopru. Nimamo nikakršnega pritiska niti jasnega terminskega načrta kdaj bi bil bodoči center v funkciji.

Celoten članek si lahko ogledate na portalu Primorska24.si.