fbpx

Nadzorni svet potrdil nov mandat upravi Mercatorja

Mercator (Slika: arhiv Demokracije)

Nadzorni svet Skupine Mercator je potrdil nov mandat upravi Mercatorja. V upravi bodo tako s štiriletnim mandatom še naprej Tomislav Čizmić kot predsednik uprave ter Draga Cukjati in Igor Mamuza kot člana uprave.

Fabris Peruško, član nadzornega sveta Mercatorja in član upravnega odbora ter glavni izvršni direktor Fortenova Grupe, je ob tem poudaril: “Nov mandat upravi Mercatorja je po eni strani priznanje upravi, da je v zadnjih štirih letih Mercator dosegal ključne strateške cilje, po drugi strani pa je nov mandat zagotovilo kontinuitete upravljanja in stabilnosti Mercatorja. Mercator je s prenosom na Fortenovo postal del največje trgovske mreže v regiji, ki bo tudi vnaprej delovala v interesu zaposlenih in dobaviteljev, predvsem pa kupcev. Smele cilje, ki smo si jih zastavili, bomo dosegali z izmenjavo najboljših praks, z uspešnim prilagajanjem hitrim spremembam na trgih ter z vlaganjem v prodajno mrežo in strokovni razvoj naših zaposlenih.”

“V imenu uprave se gospodu Perušku in celotnemu nadzornemu svetu zahvaljujem za izkazano zaupanje. Fortenova in Mercator bosta začela nov investicijski ciklus, ki bo zagotavljal nadaljnji uspešen razvoj Mercatorja in s tem tudi slovenskih dobaviteljev. Nove investicije bodo namenjene predvsem izgradnji novega distribucijskega centra v Ljubljani, prenovi in širjenju prodajne mreže ter digitalizaciji poslovanja. Nove investicije pa bodo pozitivno vplivale tudi na poslovno učinkovitost Mercatorja,” je poudaril Tomislav Čizmić, predsednik uprave Mercatorja.

Sara Kovač