fbpx

[Video] Najbolj znani slovenski župnik obiskal vodstvo občine Grosuplje

Foto: Občina Grosuplje

S 1. avgustom 2020 so v župniji Grosuplje dobili novega župnika Martina Goloba, sicer poznanega po vsej Sloveniji, predvsem zaradi njegovega povezovanja in širjenja božje besede tudi preko družbenih omrežij. Tako med drugim tudi kot bloger redno objavlja svoje vloge z različnimi tematikami, ki si jih radi ogledajo številni Slovenke in Slovenci, zagotovo tudi Grosupeljčanke in Grosupeljčani.

V petek, 21. avgusta 2020, pa je župnik Martin Golob obiskal tudi občinsko hišo, kjer se je srečal z županom dr. Petrom Verličem in direktorjem občinske uprave mag. Dušanom Hočevarjem. Tudi kot našemu novemu občanu sta mu izrekla lepo dobrodošlico v občini. Sicer pa mu vsi želijo, da se bo med njimi počutil vsaj tako dobro, kot se je med Bohinjci. Tudi v občini Grosuplje se skriva veliko naravnih lepot in drugih zanimivosti, in tudi z različnimi projekti, deli si ves čas prizadevajo za kakovostno in prijetno življenje za vse naše občanke in občane.

Naj ob tem povemo še, da se je župnik Martin Golob, za katerega smo zapisali, da je poznan tudi kot bloger, v petek, 14. avgusta 2020, pred praznikom Marijinega vnebovzetja, v svojem novem vlogu že javil tudi iz Grosupljega. Svojim sledilcem je predstavil župnijsko cerkev sv. Mihaela in prekrasen mozaik patra Marka Ivana Rupnika, ki jo krasi.

Martin Golob sicer prihaja iz Šmartna pri Litiji, v duhovnika pa je bil posvečen leta 2013. Kot kaplan je od leta 2013 do 2014 služboval v Zagorju ob Savi, od 2014 do 2015 na Vrhniki, od 2015 do 2020 pa kot župnik v Srednji vasi v Bohinju. Od 1. avgusta je župnik v Grosupljem in tudi župnijski upravitelj na Lipoglavu.

Sara Kovač