fbpx

Najbolje ocenjeno mladinsko prenočišče v Sloveniji najdete v Brežicah

(Foto: mojeposavje.si)

V Portorožu so nedavno podelili nagrade v okviru tekmovanja Moja dežela – lepa in gostoljubna, med njimi tudi nagrade za najbolj urejeno mladinsko prenočišče. Ta naslov je pripadel MC Hostlu Brežice, ki je v končni konkurenci premagal MCC Hostel Celje in MH Ajdovščina.

MC Hostel Brežice se sicer nahaja le streljaj od mestnega jedra Brežic, v bližini največjega slovenskega naravnega zdravilišča Terme Čatež. Na voljo ima 17 sob, od tega tri dvoposteljne apartmaje, štiri šestposteljne sobe in 10 dvoposteljnih sob. Gostom je na voljo lastna pralnica in souporaba kuhinje, kjer je tudi družabni prostor s televizijo.

Na recepciji se nahaja turistično-informacijska točka, ki podaja vse informacije o lokalnih znamenitostih in predlogih za aktiven in nepozaben oddih. Namestitev nudijo v apartmajih in sobah, opremljenih v svežem slogu čistih linij in barv. Cena za šestposteljno sobo znaša od 15 evrov na noč po osebi.

V okviru omenjenega tekmovanja so podelili še več drugih nagrad, med njimi tudi nagrade za najbolje ocenjena mesta. Med najbolje ocenjenimi so Celje med večjimi mesti, Nova Gorica med srednjimi in Slovenske Konjice med manjšimi mesti.

Več na mojeposavje.si …