Najprodornejši ‘Kraševc’ Goran Živec za župana Komna

Foto: Primorska24

Z ogrevanjem političnega ozračja pred prihajajočimi lokalnimi volitvami nam je svojo odločitev sporočila tudi najuspešnejša kandidatka kraških občinah na zadnjih predčasnih parlamentarnih volitvah, Mara Glušič. Svojo podporo je namenila “najprodornejšemu Kraševcu, ki je kot domačin globoko vpet v lokalno okolje in ob enem že na lokalni ravni uresničuje vizijo za razvoj Krasa, ki sem jo sama želela podpreti na nacionalni ravni ob morebitni osvojitvi poslanskega sedeža.”

Sama se bo za svetniško mesto potegovala na Listi Slovenske Demokratske Stranke, “pod zaporedno številko 12, saj ji ta prinaša srečo na volitvah,” z nasmeškom zaključi Mara. Po spletu okoliščin je bila Mara mimo občinskega žreba razporejena na “rezervno” 12. plakatno mesto, od koder ji je kot prvouvrščeni v kraških občinah uspelo zbrati 1.792 glasov.

Ob priložnosti nam je nekaj dragocenih minut svojega časa namenil tudi županski kandidat Goran Živec.

Zaradi vas se lahko Komen pohvali z najhitrejšim, optičnim internetom. Zakaj ste sploh začeli s tem?
Nekje pred 10. leti sem videl interes na Občini Komen, zato sem sam pristopil k projektu gradnje širokopasovnega optičnega omrežja. Pokrit je že velik del občine, projekt pa še vedno širimo. Projekt se mi je zdel zanimiv, saj je bil namenjen izboljšanju standarda sokrajanov. Po vaseh kjer so prej komaj dobili internet, sedaj lahko vse družine gledajo televizije z več 100 kanali, mladina ima hiter dostop do spleta. To so bili nekateri izmed razlogov, da sem videl potencial v projektu za sokrajane.

Ob izvolitvi na župansko mesto občine Komen imam v svojem programu tudi načrte za gradnjo medgeneracijskega sožitja, ki vključuje programe tako za mlade in mladino, kot starejše sokrajane. Starejšim moramo nuditi priložnost, da svoje znanje posredujejo mlajšim generacijam in tako aktivno pomagajo pri njihovi vzgoji.

Vaša velika strast je tudi prazgodovinsko gradišče Debela Griža. Zakaj zanimanje za tako arheološko najdbo?
V Debeli Griži vidim turistični potencial na katerem bi lahko Občina Komen gradila, od nje pa bi lahko ob ustrezni podpori imeli koristi tudi domačini. Gre za izredno staro arheološko najdišče in šele sedaj smo ga pričeli resnično raziskovati. Začelo se je zaradi zanimanja med bivanjem v Trstu, kdo je bil Carlo Marchesetti in to zanimanje traja že več kot 15 let. Hobi s katerim se ukvarjam že ves čas, iz njega pa je že zrasel neprofitni Zavod Krasen Kras. Zavod je namenjen ozaveščanju ljudi in zaščiti naše javne kulturne dediščine na področju prazgodovinskih gradišč.

Kaj ste si zadali, kot glavni cilj ob izvolitvi na župansko mesto?
Moj glavni cilj je predvsem izboljšanje kakovosti življenja so-občanov. Menim, da sem s tem že pričel. Iz županskega mesta Komna pa bi lahko skupaj s prebivalci občine Komen skupaj dosegli še več za vse.

Več si lahko ogledate na portalu Primorska24.

  • Simon Novak

    Ha ha ha, SĐS ima same “briljante” za kandidate, obraz, kot da bi ga ravnokar povozili z valjarjem

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!