fbpx

Največji slovenski trgovec Mercator prilagodil delovni čas trgovin

Mercator (Slika: arhiv Demokracije)

Mercator je največji slovenski trgovec s 464 trgovinami in 170 franšizami.  Velika večina Mercatorjevih trgovin bo odprta do 18. ure, nekatere poslovalnice pa delajo že sedaj s krajšim delovnim časom. Za zagotovljeno regijsko oskrbo pa bodo določili nekatere trgovine, ki bodo odprte do 20. ure. V nedeljo bodo najdlje obratovale do 15. ure.

Prednostna skrb je seveda namenjena zaposlenim v trgovinah, ki v zadnjem obdobju vlagajo izredne napore, da bi uskladili povečan obseg dela zaradi različnih vidikov posledic širjenja okužb s koronavirusom. Pri krajšanju obratovalnih časov trgovin z živili moramo upoštevati, da je potrebno preskrbo zagotoviti vsem prebivalcem. Omejevanje dostopa do nakupa predvsem osnovnih živil pa lahko pomeni dodatno tveganje za varnost zaposlenih in kupcev.

Predsednik uprave Mercatorja Tomislav Čizmić je poudaril: “Zavedamo se odgovornosti do zaposlenih in do prebivalcev. Sprejeti ukrepi so potrebni za čim bolj nemoteno oskrbo prebivalstva predvsem z živili in za preprečevanje širjenja koronavirusa. Pozivam pa vse kupce, da dosledno upoštevajo preventivne ukrepe, navodila zaposlenih in pristojnih služb ter da so pri nakupih strpni in solidarni. Solidarnost pa pomeni tudi, da si ne delamo nepotrebnih in prevelikih, zalog saj to ni smiselno. Ponovno poudarjam, da smo se pravočasno, že pred izbruhom krize, dodatno založili z osnovnimi živili,” je poudaril Čizmić.

Tomislav Čizmić, predsednik uprave Mercator, zagotavlja, da bodo trgovine kljub krizi koronavirusa nemoteno poslovale. (Foto: Twitter)

Tomislav Čizmić zagotavlja, da bo Mercator storil vse, da bo preskrba za slovenske državljane potekala nemoteno
Čizmić zagotavlja, da bo Mercator poskrbel za nemoteno preskrbo slovenskih državljanov. “Mercator kot največji regijski trgovec podrobneje spremlja ukrepe držav v regiji, zato stalno spremljamo nabavne verige in zagotavljamo vse potrebno, da bo preskrba prebivalstva v Sloveniji tudi v prihodnje potekala nemoteno. Vsem sodelavkam in sodelavcem se iskreno zahvaljujem za izjemen trud in napore, ki jih vlagajo v zagotavljanje preskrbe, kar nam vsem lajša preživljanje tega zahtevnega obdobja,” je v izjavi za javnost zapisal Čizmić.

Luka Perš