fbpx

Nakup transportnega letala C-27J Spartan je eden najpomembnejših strateških nakupov v vojaškem letalstvu v zadnjih 30 letih

Taktično transportno letalo C-27J Spartan, foto: Borut Podgoršek, MORS

Minister za obrambo Republike Slovenije mag. Matej Tonin in minister za obrambo Italijanske republike Lorenzo Guerini sta sinoči, 17. novembra 2021, v Rimu podpisala dogovor o sodelovanju o sodelovanju na področju letalstva, katerega temelj je nakup transportnega letala C-27J Spartan za Slovensko vojsko.

Generalni direktor Direktorata za logistiko Uroš Korošec in poveljnik 15. polka vojaškega letalstva Slovenske vojske polkovnik Janez Gaube sta na današnji novinarski konferenci predstavila več informacij o dogovoru in letalu Spartan C-27J.

Generalni direktor Direktorata za logistiko Uroš Korošec je predstavil včeraj podpisani dogovor in proces, da je do njega prišlo, poveljnik 15. polka vojaškega letalstva Slovenske vojske polkovnik Janez Gaube pa je orisal karakteristike in zmogljivosti transportnega letala ter namene, za katere se bo uporabljalo. V nadaljevanju sta generalni direktor Korošec in polkovnik Gaube odgovarjala na vprašanja novinarjev.

Sara Kovač