Napovedi so se uresničile: Prišel je nepreklicen konec zbiranja zamaškov za humanitarne namene!

Kot smo že poročali v prihodnosti zbiranja zamaškov v dobrodelne namene ne bo več! Podjetje MPI Reciklaža iz Črne na Koroškem je prenehalo z odkupovanjem. Razlog naj bi se skrival v spremembi tehnologije predelav plastičnih izdelkov. Zamaške naj bi jemali vsaj še do konca julija.

Plastični zamaški so bili neštetokrat v ospredju dobrodelnih akcij. Zbirali so jih v vrtcih, šolah in podjetjih, da bi pomagali otrokom s cerebralno paralizo, za nakup dvigal ali posebnih prilagojenih vozil za ljudi, ki to potrebujejo. Sicer je žalostno, da pri takšnih in podobnih težavah ne pomaga država, a vseeno. Mala gesta, ki je veliko vredna je pomagala mnogim. Sedaj se je to na žalost končalo.

Kako naprej?
To sicer ne pomeni nepreklicnega konca dobrodelnih akcij za zbiranje društev, saj so se društva znašla drugače. Direktor podjetja Omaplast iz Grosuplja, kjer reciklirajo plastiko, Marko Omahen, je povedal, da bodo še naprej odkupovali zamaške, a pod posebnimi pogoji – ne v okviru dobrodelnih akcij, zamaške bodo namreč odkupovali po tržnih cenah. Posamezniki se še vedno lahko organizirajo v okviru društev, minimalna količina zamaškov, ki jih bodo v podjetju sprejeli, pa je 800 kilogramov.

E-maribor

 • Vojteh Dovč

  uf komi čakam da bo sds mel jajca in začel vodit to revščino…
  bomo lahko še naprej zbirali zamaške!!!!!!,, al ne ?

  • mona lisa

   SDS ima jajca samo Kučko z levaško drhaljo vse minira. Zato pa imamo kvazi nesposobno vlado ki z veliko šaflo krade denar.

   • Vojteh Dovč

    kateri koli pride –tudu sds itd–bo kradu .—jasno !!!!
    sam jajca treba met

    • Zombi Gartner

     Mogoče se ne zavedaš.
     Ni kaj več krast.

    • if

     “Vi ste ena mona”, bi vašo izjavo komnetiral kleni primorski človek, ki je preživel fašizem, nacizem in komunizem.

  • Nata

   Katero revščino ?? A potem priznaš, da komunisti v vseh teh letih vladanja niso uspešni ? No, razen ua svoj žep !

 • mona lisa

  Žalostno je da se morajo za naše otroke zbirat zamaške. Za kozojebe migrante pa je denarja kolikor hočeš. slovenci smo res hlapci v lastni domovini.

  • if

   Bravo!

 • Zombi Gartner

  Kako naprej?
  Popolnoma enostavno….
  Nova24 naj naredi javno objavo pomoči potrebnim državljanom.
  Članek naj se objavi na portalu kot tveju…
  Če bojo zgodbe realne, bojo ljudje pomagali med drugimi tudi jaz.
  In z tem boste spodrinili Karitas in podobne lumpe, ki kradejo denar, ki je namenjem ljudem potrebne pomoči.
  Nova24….imate lepo prložnost, da pokažete ljudem, da ste kot medij veliko bolj pošteni.
  LP

  • večni srb

   Sicer podpiram, ampak kaj potem delajo CSD-ji in ministrstva, a jih ni nič sram, da si moramo ljudje sami pomagati na tako patetične načine?

   • Slovenka

    Dobro vprašanje.

   • Zombi Gartner

    CSD je preživeta organizacija. Pojdi jih obiskat pa boš takoj vedel zakaj sem to izjavil.
    Gradit bo treba mimo državnih inštitucij. Zato da se…nove… organizacije ne bojo nalezle njihovega ne dela.
    Ljudje, ki bojo pristopili k tem novim organizacijam naj bojo nagrajeni za svoj trud.
    Tako kot sem napisal Nova24 naj bo prva pa boste videli kako se bojo hitro zbudili vsi lenuhi v CSD.
    Dobro se z dobrim vrača.
    Sam začeti je treba.
    In to čim prej.

    • večni srb

     Ja in ne, isto kot velja za vse naše totalitarne javne službe, njihove,napake in slabosti, tudi korupcija izvirajo iz nedotakljivega, absolutnega položaja oziroma nesposobnost vzpostaviti učinkovit dialog s strankami.
     A ni lepo, da obstajajo organizacije, ki so prisotne v sleherni občini in namenjene reševanju socialne stiske prebivalcev, ne razumem kako bi lahko postal tako priročen mehanizem odveč.
     Ko pa začnemo bolj pozorno opazovati nepotistično nastavljeno strukturo in prakso dela CSDjev, lahko najprej ugotovimo, da so pravzaprav vojaško policijska organizacija, ki jim je dobrobit posameznikov zadnja skrb.
     Edina prava korist CSDjev je sistematizacija revščine in distribucija življenskih dobrin, ki jih je država dolžna zagotavljati po Ustavi, prav ta temeljna orodja bi jim morali čim prej vzeti in jih popolnoma avtomatizirati. Kdor zapade v določen cenzus, bi mu morala država avtomatsko nakazati sredstva, tudi tistih pet minut za izpolnitev in oddajo obrazca je preveč.
     Socialni delavci bi se morali posvečati izključno stiski in problemom posameznikov, saj v normalni družbi ne sme in ne more obstajati nič takega, kar ne bi bili sposobni razjasniti in rešiti, okviru realnih možnosti.

     Bistvena razlika nastane, ko se socialni delavci trudijo braniti vse kar je povezano z državo in si drznejo celo moralizirati. Naša država je gnila.in daleč največji generator socialnih problemov. Potem ni čudno, da tudi CSDji delujejo kot dobro organizirana teroristična združba, ki kroji usode sistemsko uničenih revežev in jih izsiljuje za osnovne življenjske pogoje, kar je enostavno neverjetno hudobno in pokvarjeno.

     V civilne iniciative pa dvomim, ker če niti tako dobro organizirane in financirane skupine ne morejo delovati kot izključno civilne službe, kako skorumpirani so šele amaterji, ki jim je dovoljeno poljubno improvizirati.
     Še bolj kritično se mi zdi izhodišče, da se lahko država izgovarja na nevladnike in iniciative, CSDjem potem ni treba reševati in razčiščevati vsega, amaterji pa bolj pazijo na svoje privilegije kot na reveže, zato ti prej ali kasneje pristanejo nazaj na sociali.
     To se tako ne dela, če ne bi bil nihče pri nas ogrožen, napaden, lačen, po nepotrebnem bolan zaradi umetno ustvarjenih slabih življenskih razmer in na cesti, bi se začeli drugače pogovarjati.

     • Zombi Gartner

      Civilne iniciative…
      Gdo pa pravi, da nebi bile uspešne. Jaz trdim nasprotno. Z katerim koli medijem bi bil sigurno bolj uspešen kot katera koli organizacija do sedaj.
      Saj ni treba, da gre preko meja. Poskrbimo za 5 Slovencev letno. Za teh 5 smo pa sposobni zbrati pomoč.
      In pokazati na Novi24. Da je peščica Slovencev sposobna pomagati prizadetim ljudem.
      Vrjemite mi marsi kateri novinar bo z ponosom povedal pozitivno zgodbo.
      Treba je zgodbe usmerit na čustva ljudi…
      Pa nekaj je. Ne razmišlajte, da je treba na ta račun zaslužiti.
      Mogoče kasneje…kak cekin.
      Take zgodbe imajo Slovenci radi.
      Samo vrjeti je treba v dobre zgodbe…

 • večni srb

  Mar bi namesto zamaškov, šli nabirat gobe, ki so neprimerno več vredne in jih lahko odkupi vsaka boljša gostilna. Cerkveni gozdovi so polni te plemenite gnilobe in kostanjev, to bi bila dobra maša za usmiljene nabiralce.
  Za sistemski šok zdravstva, rabimo pa bolj lovce.

 • večni srb

  Plastični zamašek je ozdelan iz drobne kapljice nafte. Liter nafte stane pa tam nekje pod en evro, če ne računamo zraven trošarine.

 • Slovenka

  Obeta se jim še od 200 do 300 dodatnih milijonov davkoplačevalskega denarja. Lepo je biti v Sloveniji del komunistične elite.

 • Stajerka

  ….od vsakega humanitarnega ali dobrodelnega eur se plača DDV in to najmanj 2x……čisto od vsakega, tako pri zbiranju kot pri nabavi dobrin…..torej država kasira, pa še problemov se reši s pomočjo “bedakov”, ki doniramo……jaz pomagam samo še direktno, iz roke v roko, iz oči v oči…….naj se mafija futra kje drugje, ne pa na račun revežev…….

 • rrrrr

  Dragi moji volici
  Z veseljem vam sporočam, da vam odslej ne bo treba več zbirati zamaškov za pomoč hudo obolelim otrokom. Za njih bodo poskrbeli družinski zdravniki v Nemčiji, srčni kirurgi v Švici in onkologi v Avianu.
  Stroške zdravljenja bo poravnalo zdravstvo, ali pa ga tudi ne bo.
  Častna šmarska.
  Vaš Marjan Šarec

 • if

  Dobro povedano!

 • Steiermarkt

  Za Slovenske otroke zamaski,
  za muslimane ki nas sovrazijo milioni…
  NAROD HLAPCEV SI SAM KOPLJE JAMO…

  • večni srb

   Odpadke vozijo v Albanijo, kjer nam za smeti ne plačajo nič, medtem ko nam nemci plačajo za vsakega afričana in arabca, ki ga spravimo čez naše ozemlje.

 • večni srb

  Zdaj ni treba več hraniti in simbolično prodajati smeti, odkar je Cerar zvišal socialno pomoč na vzdržno raven.
  8 kil drobnih plastičnih zamaškov lahko človek zbira mesece, vredni so pa potem vsi skupaj samo par centov.
  Zakaj je višja denarna pomoč tako kritično pomembna in se tiče vseh socialnih programov, kadar imaš v žepu manj denarja kot bi nujno in takoj potreboval, skrbno paziš na vsako malenkost in gledaš po tleh, če slučajno leži na cesti kakšen drobiž. Ko pa ti nič posebnega ne manjka in ti ni treba v vsakem trenutku točno vedeti koliko centov se ti še valja v itak praznem žepu, ljudje spet delijo napitnine in ne pobirajo več drobnih kovančkov, ki jim slučajno padejo na tla, ker se za 1 ali 2 centa še skloniti ne splača.

  Tisti najmanjši drobiž so zdaj zamaški, zbirajmo kovance za 1 cent, pa bi takoj zbrali desetkrat več denarja kot z zamaški.

 • Mariskavan beers

  To sporočilo je namenjeno ljudem, ki potrebujejo posebno posojilo za obnovo svojega življenja. Vi ste zasebna Švica, Kanada, Belgija, Portugalska, Italijanska, Francoska, po celem svetu, ponujamo vam posojilo v višini od 2000 do 1.700.000 € z enostavnimi pogoji, imamo tudi naložbe in posojila med zasebniki vseh vrst in naše prenose zagotavlja banka za varnost transakcije za vsakogar, ki je sposoben odplačati z obrestmi od 2% do 5% s pomojo odvetnikov naih strank.
  [email protected]

 • Vojvoda Šarec.

  Po novem bodo invalidi prejemali poslansko plačo, posranci pa plačani iz nabranih zamaškov.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!