fbpx

Napovedujejo čistke in sankcije: Lokalni šef LMŠ Hrvatin grozil županu Rojcu, da bo končal “na meter štirideset”

Ivan Simčič in Vlado Hrvatin (foto: fb)

Od vlade LMŠ Ilirska Bistrica ni dobila nič, kot kaže, pa imajo namen vzeti tudi tisto, kar so nam dali drugi. Mogoče pa za Ilirsko Bistrico ne bi bilo dobro, da zmagajo. Kaj šele zame, ki bom končal v črni luknji,” je opozoril župan Ilirske Bistrice Emil Rojc, ki mu, sodeč po zapisanem, predsednik LMŠ Ilirska Bistrica Vlado Hrvatin napoveduje, da bo končal zakopan na meter štirideset.

“LMŠ ima v svojem volilnem programu obljubo, da bodo po volitvah zamenjali vse, ki niso njihovi,” je zapisal župan Ilirske Bistrice Emil Rojc in dodal, da je očitno volja ljudstva že znana. Zapisal je tudi, da je lokalni šef LMŠ Ilirska Bistrica Vlado Hrvatin še dodal, da bo župan sam osebno končal na meter štirideset – torej da bo domnevno  mrtev, poleg tega pa se bodo tudi vrata za Ilirsko Bistrico zaprla, kar pomeni, da bodo domnevno ustavili projekte. “Od vlade LMŠ Ilirska Bistrica ni dobila nič, kot kaže, pa imajo namen vzeti tudi tisto, kar so nam dali drugi. Mogoče pa za Ilirsko Bistrico ne bi bilo dobro, da zmagajo. Kaj šele zame, ki bom končal v črni luknji,” je še opozoril župan.

Župan Ilirske Bistrice Emil Rojc (Foto: STA)

Emil Rojc je imel doslej težave predvsem s stranko SD, v kateri je nekoč bil, dokler ga niso iz nje z odločitvijo nadzornega odbora Socialnih demokratov (SD) izključili. Uradni razlog je bil nespoštljiva in žaljiva komunikacija z novinarko Primorskih novic, a v resnici jim je šel v nos iz več razlogov. Tudi zato, ker je večkrat poudaril, da je politika Socialnih demokratov do migrantov napačna, pa tudi politika, ki jo predsednica Tanja Fajon vodi do vlade Janeza Janše. Bil je iskren, da  je njegova občina dobila od države precej več denarja kot od katere koli vlade doslej, in priznal, da z aktualno vlado uspešno sodeluje. Prav tako Emil Rojc ni podpiral konstruktivne nezaupnice vladi. Po izključitvi Rojca je stranko zapustilo 16 članov SD Ilirska Bistrica in tako ni več svetniške skupine SD. No, zdaj vse kaže, da gre svojeglavi župan Ilirske Bistrice v nos tudi drugim strankam opozicije KUL  in da bi se ga radi znebili v vseh možnih pomenih besede.

Sara Bertoncelj