fbpx

Narodni svet koroških Slovencev pozdravlja postavitev dvojezičnih oznak v krajih Sveče in Mače

Foto: STA

Narodni svet koroških Slovencev pozdravlja postavitev dvojezičnih krajevnih oznak v občini Bistrica v Rožu za Sveče in Mače. Pred postavitvijo je bil sprejet ustrezen sklep v občinskem svetu, ki ga je podprlo 16 od 19 občinskih svetnikov.

Zahvala so v Narodnem svetu koroških Slovencev  namenili pobudnici Tatjani Feinig, ki je v imenu Volilne skupnosti Bistrica v Rožu predlagala postavitev dvojezičnih oznak za omenjena kraja. Velika zahvala gre tudi županji Sonyi Feinig in socialistični frakciji, ki je bila na voljo za občanke in občane, tudi za pripadnike slovenske narodne skupnosti.

Priznanja vredna je tudi drža nekdanjega deželnega glavarja Gerharda Dörflerja, ki se je pred občinskim sklepom jasno zavzel za postavitev dvojezičnih krajevnih oznak. Sklep občinskega sveta je podpirala tudi Ljudska stranka Arnulfa Beguscha in tako pripomogla k razveseljivemu rezultatu.

Postavitve dvojezičnih krajevnih oznak za kraja Sveče in Mače se je razveselil tudi predsednik Narodnega sveta koroških Slovencev Valentin Inzko, saj je doma prav iz Sveč: “Sedaj vem zagotovo: v Svečah sem doma in tukaj sem dobrodošel!

Sara Kovač