fbpx

Nekdanji zdravstveni minister Janez Poklukar najavil kandidaturo za župana občine Gorje

Janez Poklukar in njegova volja do kandidature za župana občine Gorje izhaja iz ljubezni do ohranjanja naravne in kulturne dediščine, za katero meni, da je naše poslanstvo (foto: Lista Janeza Poklukarja)

Gorje potrebujejo spremembo na bolje, nikogar ne bomo pustili zadaj,” je bilo eno izmed sporočil v pojasnilu nekdanjega zdravstvenega ministra Janeza Poklukarja, ki je pred nekaj dnevi napovedal svojo kandidaturo za župana občine Gorje.

Po navedbah nekdanjega zdravstvenega ministra Janeza Poklukarja in aktualnega kandidata za župana občine Gorje potrebuje občina  “gospodarski razvoj, da bodo mladi ostajali in se začeli vračati, potrebuje ohranitev in zaščito narave, potrebuje več medgeneracijske solidarnosti, da bo lepše mlajšim in starejšim, potrebuje večjo preglednost dela občine, enostavno več demokracije“.

Gorje imajo potencial za razvoj gospodarstva in turizma
Janez Poklukar in njegova volja do kandidature za župana občine Gorje izhaja iz ljubezni do ohranjanja naravne in kulturne dediščine, za katero meni, da je naše poslanstvo. Meni, da je potrebno zaščititi čisto vodo, saj bo 16 let odrivanja te problematike in pomanjkanje strateškega planiranja prineslo že v letu 2023 velike izzive za Občino Gorje, kljub dejstvu, da je voda iz pipe samoumevna. V Gorjah vidi izredno priložnost za razvoj kmetijstva, gozdarstva, obrtništva, prevozništva, pri čemer poudarja tudi velik razvoj turizma, za katerega je potrebno v prihodnosti poskrbeti in ga negovati, “ponovno bomo obudili in organizirali Jurjev semenj in vleko ploha”. Izpostavil je tudi obremenjenost mestnih cest in prometne obremenjenosti, zato ima v načrtu za prihodnost tudi razbremenitev prometa in logistični center za vzhodni del TNP in umiritev prometa ter hkrati zagotovitev trajne mobilnosti.

Mladim je treba zagotoviti delovna mesta v domačem mestu
Poklukar obljublja tudi nova delovna mesta zato podpira sodobno podjetništvo. Prepričan je, da bo mladim koristil Tehnološki park, “kjer bodo mladi lahko kovali svoje sanje in svojo ter našo skupno prihodnost.” Tehnološki park za mlade in Medgeneracijsko središče za različne starosti, nove prostore vrtca in dnevnega varstva starejših, urejen športni park, ki bo na voljo šoli in športnikom. Njegovi načrti pa stremijo tudi k ustvarjanju mladih novih družin, v ta namen pa bo 30. 9. 2022 v Gorenjskem domu posvet s mladimi, s katerimi bodo debatirali tako o štipendijskih možnostih financiranja, priložnosti za delo v domačem kraju in ustvarjanju družine. Poudarja pomen komunikacije in zagotavlja komunikacijo na vseh nivojih, da bi vsak lahko izrazil svoje mnenje in želje, ki bodo uslišane.

Nekdanji minister za zdravje Janez Poklukar (Foto: Vlada RS)

Kot županski kandidat ponujam roko vsakemu posebej in vsem Gorjancem skupaj. Nikogar ne bomo pustili zadaj! Za kandidaturo sem se odločil, ker boste Gorjanci povedali, kaj potrebujete. Danes je čas za prešerno voljo. Volitve so namreč praznik demokracije in zato je prav, da nanje krenemo prešerno. Vsem Gorjankam in Gorjancem se že v naprej zahvaljujem za podporo, pomoč in sodelovanje!” se je glasilo sporočilo vsem občanom Gorij.

Poklukar je v državno politiko vstopil v času epidemije covida-19, ko je v tretji vladi Janeza Janše februarja lani prevzel vodenje zdravstvenega resorja. Tako je postal 18. minister za zdravje do tedaj in tretji v takratni Janševi vladi. Pred tem se je menedžersko uril v jeseniški bolnišnici, njeno vodenje je prevzel pri 35 letih in v globokih rdečih številkah. Po petih letih vodenja gorenjske bolnišnice je prišel na vrh največje bolnišnice v državi Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana, ki ga je vodil do nastopa ministrske funkcije. Po prenehanju te funkcije se je Poklukar vrnil v jeseniško bolnišnico, kjer dela kot internist.

Tanja Brkić