Spornim praksam Mariborčanke Nataše Švikart ni videti ne konca ne kraja. Preberite, kako naj bi naplahtala družino iz Bele krajine!

Nataša Švikar, predsednica Društva MAUS, je brez vprašanja vzela denar iz računa za Galovo operacijo, kamor so fantku donirali Slovenci. Foto: YouTube.

Pred časom smo objavili, da je, kar se tiče zbiranja denarja za Gala, preveč nejasnosti. Ko se je izkazalo, da je Nataša Švikart, predsednica Mausa, s humanitarnega računa julija vzela 30 tisočakov.

Razlog naj bi bil, da je želela rešiti svoj stanovanjski problem. Galovi mami Nataši Vrbnjak je dala podpisano izjavo, v kateri piše, da bo denar v najkrajšem možnem času vrnila. Galova mamica je prepričana, da je znesek, ki si ga je prilastila (oziroma po besedah Švikartove izposodila), zagotovo višji. “Bojim se tudi, da lahko pozabimo na denar, ki ga je zbirala naokoli v škatlah.”

Tudi z zneskom tega denarja ni bila nikoli seznanjena. “Stanje bi mi zagotovo morala prikazovati sproti, ne pa sedaj na koncu. Denar, ki mi ga dolguje, po njenih besedah gre za 29 tisočakov – kot smo preračunali mi, gre zagotovo za 34 tisoč evrov ali več –, naj bi mi po podpisanem vrnila v najkrajšem možnem času. Za nekatere medije je dejala do konca oktobra, za druge do konca novembra,” navajajo Slovenske novice.

Denar izginil tudi za pomoč sestrama iz Bele krajine
Sicer pa afera po pisanju Slovenskih novic dobiva nove razsežnosti. Omenjena humanitarna organizacija je namreč ponudila pomoč tudi sestrama Staniša iz belokranjske vasice Male Rodine, le streljaj od Črnomlja, ki sta po smrti staršev podedovali kredite in dolgove, zato se komaj prebijata iz meseca v mesec. Tudi tega denarja naj ne bi nakazala na račun sester Staniša. “Ena družina v hudi, hudi stiski. Ne dovolimo, da bi bili otroci lačni, goli in bosi!!! Prosimo, pomagajte. Tudi tako, da delite ta post! Vnaprej hvala!” se je glasil dopis za družino, zraven pa je bil še pripis, račun društva Maus za donacije.

Kaj se je točno dogajalo z donacijo za sestri Staniša?
Dijana
in Nataša sta se po tej objavi večkrat slišali po telefonu, Nataša je Dijano prosila tudi, naj pošlje vse dokumente z zavarovalnice, kamor bo nakazala denar. “Kak mesec po tem, ko je odprla račun za naju, mi je rekla, da se je zbralo 400 evrov. To mi je veliko pomenilo, vsak evro šteje. A kadar koli sem poklicala Natašo, ali je že nakazala denar zavarovalnici Adriatic Slovenica, je vedno imela izgovor, zakaj tega še ni storila. Enkrat, da ima dela, da se ven ne vidi, pa da dela 24 ur na dan, da je v tujini, pa da so ji v Rusiji vse zasegli.”

Čakala sem in upala, tudi na zavarovalnici sem večkrat preverila, ali je morda le nakazala, pa nič. Zadnjič sem klicala zavarovalnico v petek. Nobenega denarja od Mausa niso dobili,” je razočarano izjavila 33-letna Dijana, ki mora od 400 evrov, kolikor dobi socialne pomoči, 300 evrov nakazati dvema zavarovalnicama, nakar ji ostane 100 evrov, da pride skozi mesec. Zdaj se je odselila še Darja z otrokoma, tako da je Dijana sama za poplačilo starih dolgov. “Težko je, a nekako bom zmogla. Mi je pa bila obljubljena pomoč gospe Nataše veliko upanje. Po razkriti aferi z denarjem za Gala je upanje nekako ugasnilo,” žalostno doda Dijana, ki ji na mesec ostane 100 evrov za hrano in položnice.

Dijana zdaj živi sama v nedokončani hiši, ki sta jo postavila njena mama in oče, za oba je bil usoden rak. Oče Janez je umrl pred desetimi leti, imel je 58 let, mati Darinka tri leta pozneje, pri 56. Bila sta delavna, hodila sta v službo, doma pa skrbela za kmetijo in družino. A sta po smrti pustila dolgove. Oče je, ko je delal na železnici, vzel kredit, da je denar vložil v kmetijo. Sestri sta po njuni smrti poleg nedokončane hiše podedovali še kredite in dolgove v znesku 17 tisoč evrov, tega pa nikakor ne moreta odplačati, saj rastejo še obresti.

Očitno je dobrota res sirota!

Več si oglejte na portalu e-maribor.si

 • rubec

  Dajte jo v samico. Ta je navajena, če se ven ne vidi.

 • piko8

  A polismeni je pa nič ne vprašajo po zdravju!!
  A podpira krvavo zvezdo??

  • SIMON ROZIC

   …prav gotovo; najraje se obleče v rdeče!!!!

 • Janka Kranjka

  Kot bi blo treba Šaraca, tudi njo izobesit sred Prešernovega z glavo navzdol, da jo mimoidoči folk lahko pohrakla in potepuški psi pohčijejo po njenem frisu.

 • Mademoiselle

  To je možno samo v Sloveniji. Takoj, ko ji je bila dokazana prva goljufija – kazen! No, se pa za nagrado še sprehaja naokrog.
  Sicer se pa meni zdijo vse te dobrodelne akcije ‘sporne’.

 • francelj3

  Sporne prakse? Ali je mogoče kaj odtujila? Mene so naučili reči tatvina, rop, kraja, ne pa sporne prakse. Novorek iz 1984.

 • Boy

  Slovenija socialna drzava kjer za socialo skrbijo asocialci.

 • SIMON ROZIC

  Sramota za policijo in tožilstvo!!! A se tovarišica še vedno svobodno
  okoli sprehaja, ta kot tovariš Janković? Samo vprašam

 • marker

  To je kolegica od mariborskega župana, zato ji nihče nič ne more.Mafijska posla.

  • SIMON ROZIC

   ah ja, se mi je zdelo, da nekaj ima tale Sašek, Crne gore sin!

 • Antonius

  Zakaj pa prevarantka ni vzela tam, kjer naj bi vzela, da bo lahko Galovi mami in Galu vrnila?
  Je pa res, da človek upravičeno dvomi v poštenje raznih zasebnih zbirateljskih *MAUS-ov*
  Ko je Mirko Jelenič zlorabil pooblastilo predsednika RKS in posodil milijonski znesek zasebniku, sem se Rdečega križa začel izogibati v velikem loku.
  V Karitasu sem oddal kar precej imenitnega.

  • Dragan Krstič

   A se zavedaš da na Karitas večinoma hodijo cigani in v cunje zavite muslimanke ki lažejo kako slabo jim gre.

  • Observer

   Primer Nataše Švikar je dober prikaz kaj se dogaja v teh humanitarnih organizacijah od najmanjših do največjih. Zlagano človekoljubje. Svet poln prevar.

   Jaz se ne spoznam na to, ampak a ne obstajajo razno razne gofundme strani, kamor ljudje donirajo denar itd. Zakaj starši sami ne odprejo humanitarnega računa ali karkoli? Preveč omejitev in birokracije?

   Me prav zanima koliko od tistih 3,6 miliijona eur za onega fantiča bo poniknilo v druge žepe…

   • Ali

    Gofundme in podobne reči ne delujejo v Sloveniji, ker če imaš bivališče in bančni račun v Sloveniji, ti te strani potem zasežejo dobljeni denar, ker ga v Slovenijo ne smejo pošiljat. Zato tudi na teh straneh lepo piše, da za slovenske zbiralce ne pustijo odpiranja računa.

 • Olga101

  Vzrok anomalij: podivjana in povampirjena oblast, ki se ukvarja sama s sabo, krade, krši človekove pravice, krši zakone in ustavo!

 • Artur

  Pa kako za boga milega je mogoče, da se ta babji psihopat še vedno prosto sprehaja med poštenimi ljudmi, da ni morda ekspozitura murgeljskega klana.

 • Ph4nt0m

  Oškodovanka naj pride na naslednje proteste, tako bo imela dolgoročno največ možnosti za razrešitev težke situacije. Če pa ljudje ostajajo za volitve doma, odločanje o svojih usodah prepuščajo sfaliranemu komedijantu in njegovemu mafijskemu zaledju.

 • RATATA

  še muco ma rdečo dobrodelalka

 • NoName

  Vsi, ki so kaj donirali naj gredo v skupinsko odškodninsko tožbo proti tej ženski.
  Država pa bi ji morala že včeraj zamrzniti vse premoženje in odvzeti papirje, da se ne bi slučajno domislila in odšla kam čez mejo.

  • Slovenka

   Obiskat Jurćka na Ciper ali Malto.

 • slaipowi101

  Murgle so krive. Prokleta muslimanska levajzarka. Živel Janez Janša.

  • Imperial Commando

   Spel se bučman provokatorski.

 • Nšo-či

  Pohlepna goljufiva ******. Za njena dejanja ni opravičila! Niti primerne kazni. To pa še pomeni, da usode posameznikov ne bodo premikale mojega srca in zmanjšale občutka odgovornosti zanje. Vedno jim bom skušala pomagati, ne glede na goljufive, tatinske ****. Ne verjamem, da lahko država ustvari prijaznejši svet, verjamem pa, da ga lahko ljudje.

 • Slovenka

  Še enkrat bom ponovila: zgrabite babo in jo namakajte v Dravi, kot so to počeli vrli Mariborčani svoj čas z raznimi sleparskimi tipi, ko je Maribor še bil spodobno mesto.

 • Unikatna

  Tej baburi bi morali vse bančne račune pregledati koliko prilivov in dvigov je imela…sramota…

 • Jan Kovalski

  Pogled mrtve ribe.

 • Andrej

  In nihče, NIHČE v tej “pravni” državi se ne čuti nagovorjenega, da bi ukrepal. Pa so lepo plačano točno za to, da v takih primerih ukrepajo.

 • Vince Blake

  In če jo bodo slučajno zaprli, že kar vidim naslove v režimskih Fake News in njihovih satelitih:

  “Politično nasilje nad istospolnimi”
  “LGBT akivistka zaprta zaradi svoje spolne usmeritve”
  “Nezaslišano, v 21-tem stoletju ljudi zapirajo zaradi njihove spolne identitete”

  In tudi eden od režimskih Fake News ne bo omenil, da je zaprta zaradi tega, ker je kradla.