Neprilagojena hitrost cestnim razmeram je vzela življenji Aleša in Roka

Foto: Policija/Fb

“Aleš Vidic, Rok Ule, počivajta v miru,” je eden od zapisov na družbenih omrežjih v spomin na Vidica in Uleta, ki sta včeraj zgodaj zjutraj umrla v hudi prometni nesreči, ki se je zgodila na cesti Podturn-Črnomelj pri Kočevskih Poljanah.

Po podatkih Policijske uprave Novo mesto je 44-letna voznica osebnega avtomobila znamke Hyundai vozila iz smeri Podturna proti Črnomlju. V Kočevskih Poljanah hitrosti vožnje ni prilagodila razmeram na vozišču, na katerem je bilo okoli tri centimetre snega.

Vozilo je začelo zanašati: najprej na desno, nato na nasprotno smerno vozišče, od koder je v tistem iz smeri Črnomlja pripeljal voznik osebnega vozila znamke Dacia. Vozili sta silovito trčili, v vozilo Dacia pa je trčil še voznik osebnega avtomobila znamke golf.

Na kraju nesreče sta zaradi hudih poškodb umrla sopotnika, dva 41-letnika: Aleš Vidic iz okolice Ivančne Gorice in Rok Ule iz Dvora. Povzročiteljica nesreče, 44-letna B. R., in še pet drugih je bilo ranjenih, tako da so jih odpeljali v novomeško bolnišnico.

Po poročanju Slovenskih novic je bil Aleš Vidic preddelavec pri podjetju Akrapovič (ta je pred leti proizvodnjo iz Ivančne Gorice preselil v Črnomelj), bil je tudi didžej, znan pod psevdonimom Vindy.

Demokracija