Neprilagojena hitrost cestnim razmeram je vzela življenji Aleša in Roka

Foto: Policija/Fb

“Aleš Vidic, Rok Ule, počivajta v miru,” je eden od zapisov na družbenih omrežjih v spomin na Vidica in Uleta, ki sta včeraj zgodaj zjutraj umrla v hudi prometni nesreči, ki se je zgodila na cesti Podturn-Črnomelj pri Kočevskih Poljanah.

Po podatkih Policijske uprave Novo mesto je 44-letna voznica osebnega avtomobila znamke Hyundai vozila iz smeri Podturna proti Črnomlju. V Kočevskih Poljanah hitrosti vožnje ni prilagodila razmeram na vozišču, na katerem je bilo okoli tri centimetre snega.

Vozilo je začelo zanašati: najprej na desno, nato na nasprotno smerno vozišče, od koder je v tistem iz smeri Črnomlja pripeljal voznik osebnega vozila znamke Dacia. Vozili sta silovito trčili, v vozilo Dacia pa je trčil še voznik osebnega avtomobila znamke golf.

Na kraju nesreče sta zaradi hudih poškodb umrla sopotnika, dva 41-letnika: Aleš Vidic iz okolice Ivančne Gorice in Rok Ule iz Dvora. Povzročiteljica nesreče, 44-letna B. R., in še pet drugih je bilo ranjenih, tako da so jih odpeljali v novomeško bolnišnico.

Po poročanju Slovenskih novic je bil Aleš Vidic preddelavec pri podjetju Akrapovič (ta je pred leti proizvodnjo iz Ivančne Gorice preselil v Črnomelj), bil je tudi didžej, znan pod psevdonimom Vindy.

Demokracija

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!