Nevarna radeljska obvoznica kmalu s krožiščem

Foto: e-koroska.si

Po podatkih Policijske postaje Radlje ob Dravi se je 1. julija na radeljski obvoznici v križišču s Koroško cesto zgodila že peta prometna nesreča letos. Krožišče je že tik pred realizacijo, pravi župan Alan Bukovnik.

Projekt gradnje radeljske obvoznice je ena najpomembnejših infrastrukturnih pridobitev v občini, saj ne le da cesta skrajša potovalne čase, zaobide tudi samo središče občine, po katerem je pred tem potekal ves tranzit Dravske doline. A kot kaže, se na infrastrukturni pridobitvi kar pogosto dogajajo prometne nesreče, največkrat v križišču s Koroško cesto.

“Policijska postaja Radlje ob Dravi je v obdobju od 1. januarja 2018 do 5. julija 2018 na obvoznici v Radljah ob Dravi obravnavala šest prometnih nesreč. Od tega tri prometne nesreče z materialno škodo, dve z lažjimi telesnimi poškodbami ter eno prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami. Od tega se je ena prometna nesreča z materialno škodo zgodila v križišču pri Gasilskem domu Radlje ob Dravi,” nam pojasni Miroslav Črešnik s Policijske postaje Radlje ob Dravi. V križiščih radeljske obvoznice se torej v povprečju zgodi približno ena prometna nesreča na mesec. “Povzročitelj nesreče ni upošteval znaka ustavi in je trčil,” se glasi vsako od naštetih poročil za letošnje nesreče.

Celoten članek preberite TUKAJ