Nezakonito: Hrvat po Ljubljani prevažal migrante

Foto: arhiv

Kot je sporočila Nataša Pučko, predstavnica za odnose z javnostmi Policijske uprave Ljubljana, so policisti v ponedeljek prijeli 16 tujcev, sicer državljanov Sirije, Eritreje, Slonokoščene obale in Iraka.

Skušali so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki z njimi še trajajo.

Istega dne v nočnem času pa so policisti na vzhodni ljubljanski obvoznici ustavili in kontrolirali osebno vozilo s hrvaško registrsko tablico. Voznik, ki je bil hrvaški državljan, je prevažal 5 tujcev, državljanov Turčije, ki nimajo dovoljenja za vstop v Republiko Slovenijo.

Zaradi suma storitve kaznivega dejanja Prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države po 308. členu KZ-1Zato mu je policija odvzela prostost in bo priveden k preiskovalnemu sodniku. Vseh 5 tujcev je zaprosilo za mednarodno zaščito.

Utrip-ljubljane.si

 • mona lisa

  Lepo prosim kakšni postopki in metanje ven našega krvavo zasluženega davkoplačevalskega denarja. Takojšen izgon in šoferja zraven zapakirat vkrcat na letalo in vrečt dol v njihovi vukojebini. Ziher najceneje za Slovenijo. Pa vojake z orožjem na mejo. Najceneje in najbolj efikasno.

 • ZatonMesecnikov

  To imajo organizirano tihotapsko mrežo. Hrvat čez mejo ni šel z njimi. Prevzel jih je v Sloveniji in bi jih izkrcal pred italijansko ali avstrijsko mejo, kjer bi jih prevzel drugi švercer.

  Hrvata naj privijejo, da bo izkašljal vse svoje zveze. Le tako se bo zadeva prekinila.

  • Vesna Skukan

   Točno tako!!

 • Zombi Gartner

  Hrvat jih je peljal v Mrgle…
  Ta naša policija dela vedno samo sranje…

 • RATATA

  Takšne stvari se reši potiho in nikomur na očeh!

  • Ana Job

   Diskretno in temeljito.

 • branči

  nič čudnega, da so ga dobili, ko pa je pri vseh solatarjevih enosmernih ulicah in zaprtih cestah iskal pot v italijo!

 • Marija

  Kako dobro imajo organizirano tihotapsko mrežo.Nihče ni imun na denar.

 • VERZIFIKATOR

  In konča kako se ta zagata?
  Turškim pašam šla bo vsa zaščita,
  je zadeva že vnaprej pokrita,
  pridržali so samo Hrvata.

 • lokec

  Kako bi bilo lepo imeti izhod na odprto morje.

 • Waltter

  Ne pozabit omeniti da so jih zaustavli komaj na ljubljanski obvoznici torej so se zvlekli in prepotovali polovico slovenije, pa si tako trdijo da delajo dobro.

 • Felikss_AH

  Opozoril bi na neprimernost takega naslova… namreč če je nekdo Hrvaški, Slovenski, Francoski, Nemški, etc… etc… državljan še ne pomeni da je tudi te nacionalnosti. Če Črni Afričan na primer pridobi Slovensko državljanstvo ne pomeni da je zdaj postal Slovenec. Ista figa če Slovenec pridobi Hrvaško državljanstvo ne pomeni da je zdaj postal Hrvat… isto če Nemec pridobi Kitajsko državljanstvo… a je zdaj postal Kitajec?

  Še bolj slikovito… če se nekdo rodi v hlevu… a pomeni da je postal krava, konj… ali karkoli kar je tam v hlevu tisti hip prebivalo? Isto če se Slovenec na primer rodi na Tajvanu… a bo potem Tajvanec – ?

  Podobno je pri terorističnih napadih ali pri teh ki so odšli k ISIS-u… bili so v glavnem Arabci in drugi Muslimani državljani neke Evropske države… mediji so pa pisali da so šli Francozi, Belgijci, Švedi in podobne nesmisle. Isto kot pri razbojstvu ali posilstvu ki ga zagreši Arabec, Afganistanec, Pakistanec… napišejo pa moški – ???

  Torej če ni slike, imena in priimka… potem se v tem konkretnem primeru raje napiše Hrvaški državljan

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!