Nov incident na slovenski meji s Hrvaško! Voznik, ki je prevažal migrante, trčil v policijsko vozilo

Slika je simbolična.

Migranti še vedno prosto prehajajo hrvaško-slovensko mejo. A tokrat so bili policisti malo bolj pozorni na pribežnike.

Ko so policisti v Tribučah ustavljali kombi ljubljanskih registrskih oznak, v katerem je bilo 18 ilegalnih migrantov, je povrhu vsega 27-letni voznik, državljan Ukrajine, zaradi neprimerne varnostne razdalje trčil še v službeno vozilo policistov, piše portal Moja-Dolenjska.

Vozniku kombija, državljanu Ukrajine, so policisti odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli vozilo. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Vozniku kombija pa bodo izrekli še globo zaradi kršitev cestno-prometnih predpisov in povzročitve prometne nesreče.

Tudi na območju Tribuč so policisti včeraj ustavili še osebni avtomobil nemških registrskih oznak in ugotovili, da državljanka Nemčije v vozilu prevaža državljana Iraka, ki je nezakonito prestopil državno mejo. 39-letno voznico bodo ovadili na pristojnem tožilstvu zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države, državljana Iraka pa predali hrvaškim varnostnim organom.

So pa na območju Tribuč, ki je od slovenske meje oddaljeno približno 18 kilometrov, prijeli 18 ilegalnih pribežnikov. Tako so migranti spet prehodili oziroma neovirano prešli dobršen del območja ob Kolpi v črnomaljski občini.

E-maribor.si