Nova turistična ponudba zahodne Slovenije – migrantski kampi

Italijanska napoved, da bo “za vsako ceno ustavila ilegalne prehode migrantov v državo iz vzhoda”, ob Šarčevi nezmožnosti ukrepanja zaradi koalicijskih partnerjev, Sloveniji grozi, da bo postala žep za migrante.

Fizične ovire v obliki rezilne žice na zahodni slovenski meji, ki so ena izmed možnosti na italijanski mizi za zaustavitev migrantov iz vzhoda, bi migrantske kampe, katere sedaj gledamo v BiH, prestavile na slovensko zahodno mejo. To pa bi za prebivalce Primorske, Krasa in Goriške pomenilo obsodbo na životarjenje in življenje v bedi ter strahu pred napadi in kriminalnimi dejanji migrantov, o katerih že poročajo tudi iz sosednje Hrvaške.

Varnost slovenske meje depresivna
Prvi premiki slovenske politike glede preverjanja stanja na južni meji se bodo zgodili v ponedeljek. Poročali smo že, da je stanje slovenske panelne ograje na južni meji luknjičasto, prek teh lukenj pa migranti svobodno vdirajo v državo. S preohlapno azilno zakonodajo, na kar opozarja tudi slovenska policija, pa je Slovenija za migrante idealna odskočna deska za zahodno Evropo.

Avstrija je zato izvajanje schengenskih pravil s Slovenijo že ukinila 4 leta nazaj. Zaskrbljenost vlade v FJK nad vdori migrantov iz Slovenije je nedavno spodbudila notranjega ministra Salvinija k ukrepom na vzhodni italijanski meji s Slovenijo.

Slovenija je pod Šarcem nezmožna izvajati zadostni nadzor nad južno mejo ter tako ustaviti ilegalni prihod migrantov v državo. Zaradi nad-koalicijske Levice, ki ograji na južni meji nasprotuje za vsako ceno in zaradi koalicijskih Socialnih Demokratov, ki v migrantih v Sloveniji vidijo predvsem dodatna EU finančna sredstva, bo južna meja za ilegalne vstope v državo najverjetneje še naprej ostajala odprta.

Migranti politiki prinašajo EU sredstva, zato politika migrante potrebuje, foto: twitter

Kljub mešanim policijskim patruljam na zahodni meji, bo Salvini konec Septembra še bolj odločen zapečatiti mejo s Slovenijo, zaradi nadaljnjih ilegalnih vdorov migrantov iz vzhoda čez poletje. To bo na zahodno mejo prineslo fizične ovire v obliki rezilne žice, migranti pa se bodo pričeli kopičiti na slovenski zahodni meji.

Najverjetnejši črn scenarij za zahodno Slovenijo
Migrantske kampe, katere sedaj gledamo po Bosni in Hercegovini in v katerih je nastanjenih po več sto mladih migrantov, ki čakajo na nadaljnji pohod proti zahodu, si lahko tako kmalu obetamo na zahodu Slovenije.

Rezilna žica na zahodni meji z Italijo bo preusmerila migrante nazaj na avstrijsko mejo. Ta sicer že izvaja mejni nadzor, vendar zelene meje s Slovenijo še ni dokončno ogradila. Ob povečanem pritisku migrantov pa se bo to zagotovo zgodilo v najkrajšem možnem času. S tem bo migrantom, ki trenutno čakajo v BiH, po poročilih varnostnih agencij naj bi jih čakalo okrog 10 tisoč, pot prek Slovenije na zahod dokončno zaprta.

Požig migrantskega kampa v Sloveniji, foto: EPA

Ob ilegalnem preboju državne meje se bodo tako migranti pričeli kopičiti v Sloveniji, naša država pa bo postala migrantski žep. Prosilci za azil namreč pridobijo pravico prostega gibanja po državi in kot je opaziti trend v BiH, se migranti zadržujejo na območju ob meji države, v katero želijo ilegalno, največkrat v zadostnem številu tudi nasilno vstopiti.

Zahodna Slovenija si tako lahko v prihodnjem letu obeta novo turistično ponudbo na svojem ozemlju, migrantske kampe, ter po več sto ali tisoč migrantov, katerim nasilje in kriminal nista tuja, edini cilj pa jim bo preživeti do prehoda na zahod.

Slovenija je že več let prehodna država za migrante, foto: EPA

S tem pa bo zahodna Slovenija v nekaj mesecih po zaprtju zahodne meje, torej lahko že prihodnje leto, 2020, postala velik migrantski kamp. Novi prišleki bodo s seboj prinesli nove navade, kot jih lahko opazujemo tudi v sosednjem Trstu. Zaradi zmanjšane splošne varnosti in vala kriminala, od preprodaje drog, posilstev in tatvin ter vlomov, si lahko prebivalci v prvi vrsti obetajo manjšanje turističnih kapacitet zaradi nevarnosti na območju, kot je imel izkušnjo Pariz po terorističnih napadih. To pa bo šele prva opazna negativna sprememba na območju, če Slovenke in Slovenci ne bomo od svojih izvoljenih političnih predstavnikov zahtevali zadostno varovanje južne slovenske in balkanske schengenske meje.

Primorska24.si

 • macon

  Fajon vabi pritepence in potem predlaga višanje stroškov za varnost. Fajon si vendar predstavlja, da denar raste na drevesih in v bankomatih.

  Moj predlog je, da so ti stroški nepotrebni, če bi se pritepence ustavljalo na zunanjih mejah EU in striktno zavračalo in vračalo. Postopki za vstop so znani, EU pa vlači vase milijone kriminalcev, verskih blaznežev in nebodijihtreba socialcev, da bo potem trošila dodatne milijarde za varnost.

  Žrtve zblojenega in pokvarjenega početja Fajona bo pa vase jemala zemlja.

  • Observer

   “Oh! What a tangled web we weave when first we practice to deceive”
   – Sir Walter Scott

   Ta rek pooseblja Fajonko in njej enake.

 • samsara

  Denar, ki ga falotka omenja je bolj spominja na nekakšna zagonska sredstva promigrantskih globalnih destruktorjev, namenjena realizaciji invazije in islamizaciji EU. Financiranje od zunaj, namenjeno tujerodnim vandrovcem, je omejenega trajanja. Ko so enkrat noter in jih je dovolj se začne igra odvijati na osnovi novih dejstev in reševanje naroda ter njegove države takrat stane neprimerljivo več.

 • Janez Korenjak

  .. rdeča mravlja faraonka (pardon, fajonka) se zaveda, da je na svoji plati zgodovine – ugodna plača, ugodni dodatki in vse to brez odgovornosti. Nikoli ne bo pristala v situaciji, kot lahko pristane povprečen Slovenec, brez pokojnine, oropan vsega na stara leta po mnogih letih vlaganj v “državo”. Točno ve – iz osebnih koristi – zakaj tako javno laže in bo lagala, dokler bo dobivala denar.
  Državljanska nepokorščina tudi več ne pride v poštev – so rdeče mravlje že naštudirale sistem in kot navidezno “civilno iniciativo” financirajo nevladnike (leseno železo, plačance in podaljšano roko politike). Kar ostane je upor – oborožen upor, kot so nam pokazali naši predniki v času kmečkih puntov. Fajonovo naj čaka ista usoda, kot nekoč graščake, ki so zahtevali samo desetino – ne bo šlo drugače.
  Oborožite se, ali pa vas bodo na dolgi rok pobili.

 • Jan Kovalski

  Fajonka pravi: 70 milijonov od EU za zaščito zunanjih meja in za upravljanje z migracijami.
  To dvoje ne gre skupaj,je nelogično, ker, če zaščitiš meje ti ni potrebno upravljati z migracijami in tudi denarja za to upravljanje ne potrebuješ.

 • Franc Šink

  Vsaj nekaj bi pa ta vlada lahko naredila. Priznala da zadev ne obvlada več.

  • mginko

   A temu praviš vlada ???
   Popolnoma si zgrešil. V ukradeni državi ni vlade, ampa vlada mafija – na teritoriju (države ni – je ukradena), ki se mu reče Slovenija (na senčni strani Alp) z zaprtimi mejami sosedov.

 • Marija

  Naj dajo teh 10 milijard in izženejo vse migrante iz Evrope.

  • Slovenec

   Čim prej, tem bolje za obstoj EU.

 • wert

  Zakaj si je Fajonova napravila EU potni list ?
  Ker si želi deliti življenje v Sloveniji z migranti ?
  Tanja, hvala za judežev denar, kar privošči si ga – svoboda in miren spanec, je več, kot ves denar. Tukaj živi in uživaj med teroristi !
  Primer švedskih policistk, ti pove vse.

 • rubec

  V otroških letih smo otroci z masko lahko v morju videli črno kumaro. Danes bodo otroci lahko črne kumare opazovali kar na plaži in to brez maske. Kako hitro leti ta tehnologija.

  • stajerc5

   Hehe, in te na plazi so ravno tako “brzinske” kot morske, razen ce ne gre za posilstvo!

   • rubec

    hehe.

 • igor

  Norčevati se pa ni treba. Malo sočutja bi človek pričakoval.

  • totex39

   Kakšnem sočutju pišeš, kvečjemu bi jo bilo potrebno nagnati.

  • stajerc5

   Norec kot si ti, ne more pricakovati socutja, kvecjemu eno dobro ustanovo…

  • Hamid Begic

   Ko se bom Mohamed razstrelil v Koloseju…. boš takrat tudi sočuten?! :)

   PS: Neverjetno! :)

   • učko

    Bo pa tega Koloseja že enkrat konc. Racmanova “promašena investicija”. Norc ga z bombo vsaj ne bo “promašio”.

 • mginko

  Rdeči si morajo polniti korita, tudi z EU denarjem, ker domačih korit (bank) ni več v udbaški lasti.
  Ker so ti tebi tovarišica toliko pri srcu, si jih nekaj vzemi domov in potem trobezlaj po omrežju.

 • branči

  od tega halal turizma bo bolj malo profita, tako kot od včasih od nas, ko smo z zalogo paštet zasedli hrvaško obalo! dons majo še konzerve svojo ceno, pa adijo morski turizem!

 • Antonius

  V p.m.!! A Slovenija res ne premore toliko volje in zdrave pameti, da Šarca spremeni v šarplaninca.
  Ti norci nas bodo na zemlji osamili kot, da smo osamljeni planet Pluton.

  • učko

   Šaro je še vedno na vrhu in “šara” (beri: ščije) po nas, ker je JaJo-opozicija totalno butasta in lena.

 • Desnoklik

  Čak mal. Zakaj ne piše da je na primorskem zmagala promigrantska SD? In zakaj ne piše da ti isti Primorci protestirajo ker Salvini zapira mejo. Tle se vidi da so Promorci ideološko napumpani. No zdej imate – ideološko napumpane migrante. Isto gre z istim. Kaj pravite na to? Kako vam Šarec lepo spušča.

 • totex39

  Šarec je spet na obhodu ( Menina ) in spet govori, da Evropa ne sme propasti, raje bi se naj ozrl kaj se dogaja z Slovenijo in ne rabimo lažnih natolcevanj.

  • Capi

   Šarc je gasilske in vaške veselice zamenjal za partizanske proslave, samo tekst je zamenjal, hahahahah

 • Nata

  Saj ne vem, če pravilno razumem !! EU bo dala denar , da se bodo te horde nabirale v naši državi ?? Pa še – hvala – je rekla trola ?
  Bog ve, koliko od tega denarja gre v njen žep ??

 • Common Sense

  Ta babura je usekana do amena.

  • Slovenec

   Ni rečeno, mislim da je bolj zapeljana in vleče še celo koristi od tega.

 • Luckyss

  Ta ženska navaja kot uspeh da bo Slovenija dobila “celih 70 milijončkov” od desetih milijard, kljub dejstvu, da smo južna meja Schengena…
  Če bi dobili 700 milijonov bi bilo malo glede na važnost te naše uboge meje…

  • stajerc5

   +++, ko imas prav, imas pa prav! Luftanje v spodnjem stoku ne pomaga veliko, ce si prej ne prelufta tistega cisto zgoraj, seveda ce je sploh kaj za preluftati!

   • Luckyss

    Ti raje luftaj svojo ženšče, da bo sosed malo manj obremenjen…;)

    • stajerc5

     Verjetno se ne ves… Ta sosed je na tvoji flikno in je ze v piksni pod vaso hrusko!

  • učko

   Jah, sej dobili smo jih več, sam so jih večino pokradli, miljončke namreč.

 • Lisjak

  VELJAVNA DOVOLJENJA V LETU 2019 – DRŽAVLJANI TRETJIH DRŽAV

  31.1.2019 28.2.2019 31.3.2019 30.4.2019 31.5.2019 30.6.2019 31.7.2019 31.8.2019 30.9.2019 31.10.2019 30.11.2019 31.12.2019 31.12.2019
  DSP* DZP** DSP DZP DSP DZP DSP DZP DSP DZP DSP DZP DSP DZP DSP DZP DSP DZP DSP DZP DSP DZP DSP DZP SKUPAJ
  Afganistan 6 5 6 5 6 5 7 5 7
  Albanija 76 76 76 104 76 129 76 136 72 143
  Alžirija 11 16 11 16 11 17 11 17 11 17
  Angola 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
  Argentina 16 25 16 28 17 27 17 31 17 28
  Armenija 7 2 7 3 7 3 7 3 7 3
  Avstralija 56 28 56 29 56 30 56 32 56 31
  Azerbajdžan 3 21 3 23 3 20 3 22 3 23
  Bahrajn 1 1 1 1 1
  Bangladeš 3 10 3 14 3 14 3 16 3 21
  Barbados 1 1 1 1 1
  Belize 4 4 4 2 2
  Belorusija 89 86 90 78 90 77 91 83 92 85
  Benin 1 1 1 1 1
  Bocvana 1 1 1 1 1
  Bolivija 1 2 1 2 1 2 2 1 2 1
  Bosna in Hercegovina 45144 35413 45206 36486 45264 37077 45413 38464 45514 39191
  Brazilija 66 101 67 102 68 99 68 103 68 108
  Burkina Faso 3 2 4 1 4 1 4 1 4 1
  Burundi 1 1 1 1 1
  Čad 1 1 1 1 1
  Čile 6 9 6 9 6 9 6 9 6 15
  Črna gora 641 372 639 379 637 392 638 417 640 419
  Dominikanska republika 146 38 146 39 147 37 147 37 147 34
  Egipt 66 48 66 54 67 54 68 55 67 55
  Ekvador 6 5 6 5 6 5 6 5 6 5
  Eritreja 4 5 5 5 5
  Etiopija 1 5 1 5 1 5 2 5 2 5
  Fidži 1 1 1 1 1 1 1 2 1 2
  Filipini 85 72 86 77 89 76 88 76 90 77
  Gabon 1 1 1 1 2
  Gambija 15 5 16 16 16 6 16 6 16 5
  Gana 13 9 13 9 13 9 13 10 14 10
  Gruzija 3 18 3 19 3 19 3 19 3 20
  Gvajana 1 1 1 1 1
  Gvatemala 1 1 1 1 1
  Gvineja 3 3 3 3 2
  Gvineja Bissau 1 2 1 2 1 2 1 2 1 2
  Haiti 2 2 2 2 2
  Honduras 3 1 3 2 3 2 3 2 3 2
  Hongkong 3 4 7 7 6
  Indija 92 153 92 159 92 159 94 166 94 166
  Indonezija 32 19 32 19 32 19 32 19 33 19
  Irak 18 5 19 5 19 5 19 7 19 7
  Iran 27 82 27 92 28 93 28 101 28 104
  Izrael 14 43 14 43 14 43 14 42 14 44
  Jamajka 6 2 6 2 6 2 6 2 6 2
  Japonska 54 51 54 52 54 43 54 49 55 52
  Jemen 1 7 1 7 1 7 1 7 1 7
  Jordanija 15 10 15 9 15 10 15 10 15 12
  Južna Afrika 7 42 7 44 7 43 7 50 7 53
  Kambodža 3 3 3 3 3
  Kamerun 9 8 8 8 8 8 8 9 8 8
  Kanada 46 57 47 63 47 62 48 61 48 61
  Kazahstan 37 129 39 132 39 124 40 131 41 127
  Kenija 14 7 14 7 14 9 15 8 14 7
  Kirgizistan 3 6 4 6 4 6 4 6 4 7
  Kitajska 977 432 978 459 981 484 984 505 993 532
  Kolumbija 29 25 29 26 29 27 29 29 30 29
  Komori 1 1 1 1 1
  Kongo 1 1 1 1
  Kongo, demokratična rep. 6 6 1 6 3 6 3 6 2
  Koreja, južna 11 35 12 37 12 41 12 45 13 41
  Kostarika 3 3 3 3 3
  Kuba 48 28 49 27 49 28 49 27 49 26
  Kuvajt 2 2 2 2 2
  Laos 2 1 2 1 2 1 2 1 2 1
  Libanon 5 8 5 8 5 9 5 9 5 8
  Liberija 1 2 1 2 1 1 1 2 1 2
  Libija 3 18 3 18 3 16 3 15 3 15
  Madagaskar 5 8 5 7 5 7 5 8 5 8
  Malavi 2 2 2 2 2
  Maldivi 12 17 16 14 14
  Malezija 3 5 3 6 3 4 3 8 3 7
  Mali 2 2 2 2 2
  Maroko 15 22 14 23 14 24 14 26 14 27
  Mauritius 6 6 6 6 6
  Mehika 28 42 28 39 28 41 29 43 28 45
  Mjanmar 1 1 1 1 1
  Moldavija 228 38 228 44 228 47 228 49 230 62
  Mongolija 1 1 1 1 1
  Mozambik 3 2 3 2 3 2 3 2 3 2
  Namibija 1 1 1 1 1
  Nepal 6 16 6 16 6 16 6 15 6 15
  Niger 1 1 1 1 1
  Nigerija 47 36 48 36 49 35 49 36 50 34
  Nikaragva 1 4 1 4 1 4 1 4 1 4
  Nova Zelandija 10 9 10 9 10 10 10 10 10 10
  Oman 1 1 1 1 1
  Pakistan 12 28 12 35 12 35 12 33 13 30
  Palestina 11 14 11 14 11 14 10 10 10 10
  Panama 2 1 2 1 2 1 2 1 2 1
  Papua Nova Gvineja 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
  Paragvaj 2 1 2 1 2 1 3 1 3 1
  Peru 29 9 29 10 29 11 29 11 29 11
  Ruanda 1 1 1 1 1 1 2
  Ruska federacija 1131 2253 1161 2236 1193 2262 1226 2283 1252 2233
  Saint Kitts in Nevis 1 1 1 1 1
  Saint Vincent in Grenadine 1
  Salvador 1 2 1 3 1 2 1 1 1 1
  San Marino 2 2 2 1 1 1 1
  Saudska Arabija 3 6 6 6 6
  Senegal 1 3 1 3 2 2 2 2 2 2
  Severna Makedonija 9732 4855 9770 4999 9810 5025 9834 5146 9847 5194
  Singapur 1 2 1 2 1 2 1 2 1 2
  Sirska arabska republika 24 14 24 12 24 12 24 11 27 11
  Slonokoščena obala 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
  Somalija 1 1 1 1 1
  Srbija 7737 11166 7770 11514 7798 11754 7833 12178 7820 12356
  Sudan 3 1 3 1 3 2 3 1 3 1
  Šri Lanka 7 6 7 6 7 6 7 6 7 6
  Tadžikistan 1 1 1 1 1 1 1 3 1 3
  Tajska 207 132 208 131 210 135 210 135 210 142
  Tajvan, provinca 12 13 12 13 12 15 12 16 13 14
  Tanzanija 1 1 1 1 1 1 1 1 1
  Togo 1 1 1 1 1
  Trinidad in Tobago 4 1 4 1 4 1 4 1 4 1
  Tunizija 46 36 49 33 48 33 48 33 48 33
  Turčija 80 213 81 216 82 217 83 228 83 228
  Turkmenistan 1 2 1 2 1 2 1 2 1 2
  Uganda 2 1 2 1 2 1 2 1 2 1
  Ukrajina 1294 1215 1304 1228 1316 1216 1325 1228 1332 1211
  Urugvaj 2 1 2 1 2 1 2 1 2
  Uzbekistan 10 14 10 15 10 21 10 21 10 22
  Venezuela 21 18 21 19 21 23 21 23 21 23
  Vietnam 11 8 12 7 12 9 12 9 13 9
  Zambija 2 5 2 5 2 5 2 5 2 5
  Združene države 205 354 205 349 208 349 210 337 210 330
  Zelenortski otoki 2 3 2 1 2 1 2 1 2 1
  Zimbabve 5 5 5 5 1 5 1
  SKUPAJ 83839 65602 84098 67695 84370 69023 84713 71835 84452 73303
  149441 151792 153393 156548 157755

  *DSP – DOVOLJENJE ZA STALNO PREBIVANJE
  **DZP – DOVOLJENJE ZA ZAČASNO PREBIVANJE

  • Luckyss

   Oprosti, ampak daj to solato nekako uredit, da bo imelo smisel..

  • Lisjak

   31.5.2019
   DSP-84452
   DZP-73303
   Skupaj-157755

   • Luckyss

    VPM..335488794232
    JBSI M 76541324’098766

 • Sonce

  si lahko obetamo, pa tako pa to, pa če, pa bi, pa mogoče, če..

  Skorpucalo od članka.

  • učko

   …. kot vedno.

 • Spartan

  Forum N24TV vidim kot nek klub, kjer se vsi člani kluba še kako zavedamo resnosti situacije. Edini problem kluba “N24TV” pa je, da je njegovo članstvo v izraziti manjšini in da je v primerjavi s klubom “Slovenija” majhen kot miška pred slonom.
  Ker! Ko opazujem ljudi okoli sebe v stvarnosti, ki me dnevno obkrožajo, vsakič posebej pridem do zaključka, da so ti ljudje ČISTO VSI člani kluba “Slovenija” in da se SPLOH ne zavedajo resnosti situacije, ki se odvija pred našimi očmi. Ne vidijo počasi napredujočega naseljevanja vojaških struktur na naše ozemlje.
  In ko vse to vidim, žal nimam upanja, da se bo “tiha večina” iz kluba “Slovenija” še pravočasno zbudila. Očitno bomo morali iti vsi, iz obeh klubov skupaj, skozi katarzo oz. krvavo očiščenje.
  Kdo bi si pred 500 leti mislil, da bomo morali čez 500 let spet biti bitko proti istemu zavojevalcu na istem ozemlju (bitka pri Sisku).

  Če pet Alahovih komandosov obrne 2-miljonski Pariz na glavo, kaj lahko pet takih komadov naredi iz nežne 0,2-miljonske Ljubljane?!?

 • ljubinica

  Pras .. a Fajonka. Pripagirala odprte meje, nasprotovala ograjam in zidovim na slovenskih mejah … v EU parlamentu zahtevala popolnoma prost pretok ljudi znotraj Sengena.
  Racunica levakov: Mi bomo sprejemali migrants, Jim podeljevali azile, pohopsali evre zanje .. in jih spustili naprej v Italijo….
  Po moje se na racun migrantov na veliko krade.

  • stajerc5

   Ne samo po tvojem, banke ugasajo, korita se rusijo, sedaj se pac iscejo druge variante kraje, ker se vedno ni Tir in Tunel tako dalec pripravljen za capcarap!!!

  • Slovenec

   Dali bi jim tudi državljanstva, ker potrebujejo nove volivce.

 • Hamid Begic

  Vsak, kateri je v državi Sloveniji ilegalno…. izgon iz države in prepoved vstopa najmanj 5 let. :)

  PS: Tudi Šiptarji, Bosanci, Mađari,…. Ne samo “Afganistanci”. :)

  • šmentanamuha

   Povej to svojim rdečekljunim socialistom.

  • učko

   Kdaj si pa ti dobil slo pasoš ?

  • ZatonMesecnikov

   #Vsak, kateri je v državi Sloveniji ilegalno…. izgon iz države in prepoved vstopa najmanj 5 let. :)#

   Škoda, da niso s tvojim konceptom začeli že pri tvojem Ćaletu udbice….

   #PS: Tudi Šiptarji, Bosanci, Mađari,…. Ne samo “Afganistanci”. :)#

   nebeski narod si pa izpustila iz svojega spiska? naštela si same dedne sovražnike srbina?

 • Olga101

  Včeraj je bila na Hanz propagandnai oddaja z Rosvitno Pesek o tam, da si tamkajšnji prebivalci (z obeh strani) želijo ODORTO mejo in očitno tudi socialni turizem! Šarec jim bo z veseljem ustregel, saj s Cerarjem, Kučanom in Fajonko ob podpori ostalih komunistov že intenzivno delajo na tem!

 • Dragan Krstič

  Če se bodo nabirali migranti v slovenskem žepu naj jih rdečkarji naselijo na južni Priimorski od Nove Gorice do Pirana. Tam so doma tisti ki so večinoma volili SD, Fajonko in prof. dr. revolucionarnega prava.

 • šmentanamuha

  In kaj na to pravijo Primorci? … Še naprej podpirajo vlado Marjana Šarca in sanjarijo o slavnih bitkah NOB na rdečezvezdaških mitingih.

 • šmentanamuha

  Slovenska nevladna levuharija bo z veseljem zagonila tistih 70 mio ojrov. Daj, Fajonka, zrihti še več, lahko se pa tudi odseliš v svojo sanjsko deželo Albanijo.

 • Slovenec

  Slovenc bo izumrl, če se ne bo uprl.

 • GverilaStyle

  Brezposelne iz zavodov napotiti na mejo, čuvat Slovenijo……država naj jim plača prispevke za delovno dobo in zavarovanje!!! Narod, ki ima v posesti drone naj gre pomagat policiji……

  • Alberto

   Pa nikar ne pozabi omeniti penzioniste in otroke. Prekleti brezdelnezi! :))

 • učko

  Jah, zdaj se bo videlo kako prepustna je naša vzhodna meja, ko bodo migranti obstali v Sloveniji, ker ne bodo mogli naprej v Italijo in Avstrijo. Pičke komunistične s klovnom Šarotom se bodo morale mal zamisliti kako naj naredijo masovni samomor, drugače jih bodo drugi potolkli.

  • GverilaStyle

   podnevi bomo lukne kopali….ponoči pa muslije zbirali…….problem rešen!!!

 • črnaovca

  Južno mejo bo treba zapreti po madžarskem vzorcu, kako so se nekateri drli in zgržali ko so postavili ograjo sedaj bdo sami začeli ker so prišli do spoznanja da drugače ne gre

 • mona lisa

  Našo vlado in pokarjeno Fajonko na dopust v te kampe. Pa naj si ti kameljarji dajo duška kolikor želijo. Vlada naj sama izkusi na svoji koži kakšen drek uvaža v Slovenijo.

 • Mariza Petrovcic

  Kampuse za migrante naj naredijo v Ljubljani tam so ljudje ki jih imajo radi pa se dobre plače in penzije imajo tako da jih lahko vzdržujejo našo zahodno mejo naj pustijo pri miru

  • Nata

   No, no ?? Tudi sami ste veliko krivi, a ne ??

 • Andrej

  Fajonova je lepo razložila, da so migracije, še posebej ilegalne, biznis. Za milijarde gre. Ne za staroselce, ki hodijo v službe, ampak za ilegalce, ki nič ne delajo in živijo na tuj račun.
  BIZNIS!!!!!!!

  • šmentanamuha

   Kdaj je to rekla?

   • Andrej

    V tem članku.

 • Marija

  Lepo upam,da. Kdo plačali kampiranje in hrano,kot vsi drugi turisti.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!