fbpx

Nove mestne javne sanitarije Toilet v Celjskem domu odprte januarja prihodnje leto

Foto: MOC

Mestna občina Celje bo predvidoma januarja namenu predala nove mestne javne sanitarije, ki jih je uredila v jugozahodnem vogalu pritličja Celjskega doma, kjer je bila nekoč cvetličarna. Javne sanitarije z imenom Toilet bodo brezplačne, občani in obiskovalci mesta jih bodo lahko uporabljali podnevi, invalidi pa s pomočjo posebnega ključa 24 ur na dan.

Odpiralni čas Toileta bo podnevi od 7. do 21. ure. Dostop do sanitarij bo iz Razlagove ulice. Gradbena dela za ureditev javnih mestnih sanitarij so se začela konec oktobra, izvajalo jih je podjetje Mika dom. V zadnjih dneh so bila opravljena še zaključna obrtniška dela in nameščena oprema. Vrednost naložbe je znašala približno 90 tisoč evrov, Mestna občina Celje je sredstva zagotovila v občinskem proračunu.

Toilet v Celjskem domu bo vzdrževalo javno podjetje Zelenice, v sanitarijah bodo zagotovljeni tudi SOS klici. Mestna občina Celje namerava v prihodnosti na različnih lokacijah v mestu vzpostaviti tudi več sanitarnih enot, ki bodo opremljene z vso potrebno infrastrukturo. Prva od njih je predvidena pri hotelu Turška mačka.

Trenutno invalidi in ostali občani ter obiskovalci lahko v središču mesta uporabljajo javne sanitarije na Mestni tržnici, s katero upravlja družba Simbio.

Za obiskovalce Šmartinskega jezera pa so javne sanitarije na voljo v bližini Brkatega soma, odprte so vsak dan od 7. do 19. ure, vzdržujejo pa jih v Zelenicah, kjer ugotavljajo, da so precej obiskane.

Celjski glasnik