fbpx

Nove okužbe: V domu upokojencev Šmarje pri Jelšah okuženih že 18 oseb

Dom za upokojencev Šmarje pri Jelšah. (Foto: Facebook)

Majhna slovenska občina Šmarje pri Jelšah se sooča s hudo zdravstveno krizo zaradi posledic koronavirusa COVID-19. V domu upokojencev Šmarje pri Jelšah je naraslo število okuženih že na 18 oseb. Danes so potrdili štiri nove okužbe pri stanovalcih.

Oboleli stanovalci so izolirani v ločenih prostorih, ki so urejeni v skladu z navodili. Organizacijo dela in ureditev prostorov je posebej pohvalil tudi infektolog iz celjske bolnišnice. Danes v domu, v katerem imajo 197 stanovalcev in za katere skrbi več kot 100 zaposlenih, dela tudi osem zaposlenih iz celjske bolnišnice s svojo opremo.

Po poročanju STA je šmarska občina sicer z najmanj 41 okuženimi eno od glavnih žarišč okužbe z novim koronavirusom v državi. Predsednik vlade Janez Janša se je v soboto popoldne srečal z županom Matijo Čakšem in člani občinskega štaba civilne zaščite. Kot je dejal, je prišel, da se z razmerami seznani iz prve roke. Janša je dejal, da ga za Šmarčane ne skrbi, ker se bodo znali organizirati. Prosil pa je, naj šmarska občina svoje izkušnje v soočanju s koronavirusom deli z vso Slovenijo.

Predsednik vlade Janez Janša je obiskal Šmarje pri Jelšah, ki velja za eno večjih središč okužbe s koronavirusom. (Foto: Twitter)

Luka Perš