Novo mesto: Kako je z otroškimi igrišči in kakšni so načrti

Slika je simbolična. (Foto: iStock)

V novomeški občini je čedalje več vprašanj o izgradnji otroških igrišč. Ne samo v mestu, tudi na podeželju. Na to se je nanašalo tudi eno od svetniških vprašanj, med drugim tudi, kdaj bo zgrajeno otroško igrišče na Gornji Težki Vodi. Iz občinskega odgovora pa je razvidno, da so v veliki meri za igrišča odgovorne posamezne krajevne skupnosti. Financiranje izgradnje ali obnove je polovično, nakup igral in opreme pa je v domeni občine.

Iz odgovora predstavnikov Urada za družbene dejavnosti pri novomeški občinski upravi pa je razvidno, da je z otroškimi in športnimi igrišči v lasti mestne občine do konca leta 2015 upravljala Agencija za šport. V letu 2015 ni bilo zgrajenega nobenega igrišča, niti v mestnih niti v primestnih krajevnih skupnostih. Navajajo sicer, da so bila ta ustrezno vzdrževana, čeprav dejstva povsod ravno niso šla v to smer.

V dogovoru s krajevnimi skupnostmi: financiranje 50:50
V letih 2016 in 2017 pa je Mestna občina Novo mesto pristopila k izgradnji in obnovi otroških igrišč v vseh krajevnih skupnostih, ki so izkazale interes za to, pravijo v mestni upravi. Pojasnjujejo, da financiranje poteka tako, da polovico stroškov izgradnje ali obnove financira mestna občina, polovico pa krajevna skupnost.

Več na moja-dolenjska.si …