Novoletni koncerti v Mariboru, brez domače slovenske glasbe, a zato z jugo nostalgijo

Datum:

Ob županu Arsenoviču si v Mariboru ne morejo obetati pristnega božično-novoletnega vzdušja, kakršnega bi bil Maribor lahko deležen. Tako bo koncert v stilu manj znanih rock skupin, obiskovalce pa čaka celo jugo nostalgija, kot da je v Mariboru še ni dovolj.

Ob decembrskem programu v Mariboru, ki ga ponujajo vladajoči v mestu, bi lahko dejali, da pravzaprav ne vemo, ali temu lahko rečemo res decembrsko vzdušje. Razen bolj znanega znanega Slavka Ivančiča Trg Leona Štuklja ponuja bolj malo. Nekaj rocka, nekaj bluza, nekaj rapa in jazza in seveda niso pozabili na jugo nostalgijo. Očitno pa je župan Saša Arsenović pozabil na pristno slovensko glasbo. Kako prikladno.

Mogoče se je mariborski “šerif” učil pri svojemu vzorniku Zoranu Jankoviću? Pa še ta je v Ljubljani na Pogačarjevem trgu organiziral nastope priznanih slovenskih glasbenikov. Tako bodo tam nastopili Modrijani, Polkaholiki, Zvita feltna, pri nas pa v takem času recimo YUGO Nostalgia Night in Yu Generacija, Ice on fire, Elvis Jackson, Žena, Masayah in ostali. Pa da nebo pomote. Vsi glasbeniki nekaj veljajo, vsak na svojem področju. A zakaj se v Mariboru vedno pozablja na domačo pristno slovensko glasbo?

Očitno še vedno drži tisti pregovor, da je boljše pri sosedu, kot doma.

E-Maribor

Sorodno

Zadnji prispevki

Korupcija na korupcijo – Golobova vlada

Golobovo vlado vse od nastopa spremljajo korupcijske afere. Sodna...

Cene, ki jih plačujemo za tečaje slovenščine za migrante, so vrtoglave

Množične migracije so za Slovenijo vedno večja težava pod...

Rusija dve leti po napadu na Ukrajino

Ruska invazija na Ukrajino ni spremenila le sveta, temveč...

Podoba vladajočih se v Bruslju na ogled postavi

Peticija o pravici do pokopa in spoštljivega spomina na...