Novomeški policisti v enem dnevu prijeli 127 ilegalcev in tihotapca

Fotografija je simbolična. (Foto: STA)

V zadnjih 24 urah so policisti novomeške policijske uprave prijeli 127 ilegalnih migrantov. Hkrati so prijeli enega tihotapca.

Okoli  14.30 so policisti na območju Obrežja kontrolirali voznika osebnega avtomobila Ford mondeo moldavskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da je državljan Ukrajine v vozilu prevažal štiri državljane Iraka, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo. Državljanu Ukrajine so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega  dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Iraka še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje
Policisti so na območju policijske postaje Brežice (Dobova, Rigonce, Obrežje, Bukošek, Nova vas) izsledili in prijeli 53 državljanov Maroka, 18 državljanov Bangladeša, 17 državljanov Pakistana, devet državljanov Indije, pet državljanov Rusije, po tri državljane Turčije, Alžirije, Palestine, po dva državljana Sirije, Sierra Leone, Kube, Toga, Kameruna, Senegala, Libije, Jemna in Gane in na območju Metlike dva državljana Maroka. Policijski postopki s tujci,  ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Sara Kovač