Novomeško tožilstvo na sodišče vložilo obtožbo za obdolžene ugrabitve Belokranjca

Okrožno državno tožilstvo v Novem mestu je danes v zvezi z majsko ugrabitvijo 79-letnega Belokranjca Mirka Moravca zoper tri tuje državljane na novomeško okrožno sodišče vložilo obtožbo zaradi kaznivih dejanj ropa, ugrabitve in odvzema motornega vozila, so za STA pojasnili na tožilstvu.

Trije tujci, 25-letni državljan Maroka in 18-letna Alžirca, so obdolženi, da so 8. maja v Beli krajini ugrabili domačina, ga zvezali, strpali v prtljažnik njegovega avtomobila in se skupaj z njim odpeljali proti italijanski meji. Pred mejo naj bi avto zapustili in pot peš nadaljevali v Italijo. Tam so jih prijeli italijanski varnostni organi in jih predali slovenski policiji.

Vse tri so 10. maja s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki jim je na predlog tožilstva odredil pripor. Pozneje so jim ga podaljšali zaradi begosumnosti in ponovitvene nevarnosti. Ugrabitev je bila povod za protest, ki so ga nekaj dni zatem pripravili v Črnomlju. Konec maja je Črnomelj obiskal notranji minister Boštjan Poklukar, ki je prebivalcem ob južni meji obljubil dodatne varnostne ukrepe. Med drugim dodatne začasne tehnične ovire, video nadzor in če bo treba, tudi kadrovsko okrepitev.

Demokracija

 • pajot

  Skupaj s temi tremi naj ovadijo še škilavega.

 • samsara

  Upam, da so se pred tem posvetovali z domnevno nadpovprečno inteligentno tovarišico Eugenijo Carl.
  Ona namreč ve, kako pa kaj.

 • Waltter

  Ce upostevamo da niso bili se kaznovani, da so prestraseni, ter potrebni pomoci, ter da mu niso nicesar naredli ampak so se zeleli samo peljati v boljse pogoje socialnih prejmkov. Ter da so tujerodni kjer e to pri njih normalno se bo sodnica odlocila za ukrep zuganja s prsom in oprostitve ter moznosti vloge za azil. Ata pa bo jo verjetno odnesel bolj slabo, kajti ze v rocesu zaslisanja ga bo stisnila v kot da nobeden njegove starosti ne more tru ure lezati v prtljazniku.
  Se gremo stavit da jo bodo odnesli brez prask? Obtoznica ki so jo podali je popolnoma zanic, ravno tako bo tudi sodba.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!