fbpx

Novost ali bedarija? Kakšen je Lent po Arsenovičevo?

Saša Arsenović. (Foto: STA)

Festival Lent je letos precej drugačen od festivala, kot smo ga vajeni. Manjši proračun in drugačna organizacija v sodelovanju z Mestno občino Maribor na Festivalu Lent prinašata mnogo sprememb, ena od njih je tudi promenada brez šotorov in stojnic.

Organizatorji Festivala Lent so upoštevali željo MOM in so iz programa Lenta odstranili gostinske stojnice in šotore. Letos je že 27. Festival Lent, a se ta v sedanji obliki od svojih začetkov zelo razlikuje. In zakaj gospod Arsenovič?

Ključna akterja lenta Vladimir Rukavina in župan Saša Arsenovič sta trdno vkopana vsak na svojem bregu. Direktor Narodnega doma Vladimir Rukavina se nekritično oklepa preteklega in sedanjega, župan Saša Arsenovič pa sicer stremi naprej, a ne zna natančneje definirati kakšen naj bo festival.

Letošnji festivalski proračun je bil okrnjen za 200.000 evrov, kar je prineslo tudi nekatere druge spremembe. Glavni oder, ki se je lani želel v velikem slogu vrniti na Dravo, je letos, po odločitvi mariborske občine, na Trgu Leona Štuklja. Plavajoči oder je manjši, za manjše dogodke in združuje Večerov in Jurčkov oder. Zaradi naravovarstvenih razlogov pa je okrnjeno tudi delovanja ART-kampa v Mestnem parku. Je to še tisti festival, ki je bil Mariboru v ponos?

Foto: e-maribor.si

Rukavina zagovarja zgoščeno dogajanje, v prvi vrsti za Mariborčane, vsako nadgradnjo festivala pa pogojuje z izgradnjo stalnega prizorišča in več javnega denarja. Arsenovič bi po drugi strani rad koncerte čez vse poletje za več gostov od drugod, ki bi polnili hotelske namestitve in tu trošili, namesto dodatnega denarja iz občinske blagajne pa ekipi Narodnega doma daje le napotek, naj bolj tržno razmišlja, piše Večer.

Letos je Lent torej precej drugačen in zagotovo ljudje s tako veliko spremembo niso ravno zadovoljni.Vsekakor pa nebi bilo nobenih sprmemb, če bi se Festival Lent odvijal le na Koroški cesti. Kajne gospod župan? No, o programu in glasbenih gostih, pa mogoče kdaj drugič!

E-maribor.si