Ob pozdravu poletju v Brežicah organizirali mestni tek Brežice tečejo ’23

Foto: Center za podjetništvo in turizem Brežice

V Brežicah so sprejeli odločitev, da bodo poletje pozdravili na prav poseben način, in sicer s prireditvijo Pozdrav poletju ’23, ki bo potekala 24. junija. Poleg koncertov, otroške animacije in bogate kulinarike bo prireditev postregla tudi z mestnim tekom.

V Zavodu za podjetništvo, turizem in mladino Brežice se zavedajo, da je tek odlična priložnost za spodbujanje aktivnega življenjskega sloga, zdravja in športnih vrednot, zato v sklopu projekta Z roko v roki – šport za mlade, ki je sofinanciran s strani Evropske Komisije (Erasmus + Sport za večjo vključenost mladih v šport) vabijo na tekaški dogodek Brežice tečejo.

Organiziran bo tudi otroški tek
Tek s startom in ciljem v strogem centru mesta poteka mimo mestnih znamenitosti in po brežiški Vrbini. V sklopu dogodka bo organiziran tudi otroški tek, na katerem bodo posebni gostje, in sicer finalisti zadnje oddaje Exatlon Slovenija z zmagovalcem Markom Špilerjem, ki prihaja ravno iz Brežic.

Tekaške trase

– otroški tek s pričetkom ob 17.30 (tek je brezplačen, obvezna prijava);

– rekreativni tek na 2 in 6 kilometrov s pričetkom ob 19.30 (obvezna prijava).

Ob prehodni prijavi na rekreativni tek znaša prijavnina 10 evrov (do 20. 6. 2023, do 15. ure), na dan dogodka pa 15 evrov. Predhodne prijave lahko opravite na naslednji povezavi: https://protime.si/sl_si/dogodek/brezice-tecejo/

Prevzem čipov in promocijskih vrečk bo na dan dogodka med 15.30 in 18.30 v avli Upravne enote Brežice. Organizator zagotavlja tekaško majico in promocijsko darilo za vse prehodne prijave. Vabljeni vsi rekreativci in drugi športni navdušenci.

Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice