fbpx

Občina Grosuplje bo sodelovala v evropskem projektu 100 Intelligent Cities Challenge

Foto: Občina Grosuplje

Skupnost občin Slovenije je s skupnim nastopom 12 njenih članic, in sicer občin Ajdovščina, Črna na Koroškem, Kanal ob Soči, Kočevje, Laško, Logatec, Ravne na Koroškem, Slovenske Konjice, Škofja Loka, Škofljica, Vojnik in naše občine Grosuplje, uspešno kandidirala na javnem razpisu Evropske komisije 100 Intelligent Cities Challenge.

Občina Grosuplje bo tako skupaj z ostalimi 11 občinami v okviru projekta z možnostjo udeležbe na različnih dogodkih, z izmenjavo mnenj, izkušenj prejela kakovostne smernice in strokovno podporo za doseganje zelene, pametne in trajnostne rasti, z uporabo naprednih tehnologij.

Namen projekta 100 Intelligent Cities Challenge namreč je, da vsa sodelujoča mesta in občine, iz različnih delov Evropske unije, združimo moči, da se bomo skupaj z uporabo naprednih tehnologij kar najbolje spoprijeli s pandemijsko krizo in obnovili naša gospodarstva, medtem ko bo naš razvoj še bolj zeleno, pametno in trajnostno naravnan. Kakovost življenja v naših mestih in občinah bo tako še višja.

Kot pravita Evropska komisija in ekipa projekta Intelligent Cities Challenge, se tako skupaj podajamo na inteligentno pot, z aktivnostmi pa bomo pričeli v septembru.

Občina Grosuplje