fbpx

Občina Grosuplje prejela zlati certifikat USO

Občina Grosuplje je prejemnica Zlatega certifikata upravljavske sposobnosti občine, ki ga podeljuje Center za proučevanje upravno-političnih procesov in institucij pri Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani.

Zlati certifikat USO sta predstojnika centra prof. dr. Miro Haček in doc. dr. Simona Kukovič izročila direktorju občinske uprave mag. Dušanu Hočevarju v nedeljo, 25. junija 2017, na osrednji slovesnosti ob praznovanju občinskega in državnega praznika dneva državnosti v Škocjanu. Ta dan pa smo tako imeli še en razlog več za veselje, za ponosno praznovanje.

Predstojnik centra prof. dr. Miro Haček je povedal, da se center še edini v tej državi konkretneje ukvarja s proučevanjem lokalne samouprave. Skupaj s kolegi iz ameriške univerze v Severni Karolini, Chapel Hill, so z mehanizmom, ki so ga razvili v zadnjih letih, v sodelovanju z direktorjem občinske uprave mag. Dušanom Hočevarjem in županom dr. Petrom Verličem v preteklih mesecih izmerili delovne procese, učinkovitost, ekonomičnost občinske uprave Občine Grosuplje. “In danes s ponosom javno razglašam, da je občina Grosuplje dosegla 83,5% vseh možnih točk, kar ji prinaša plaketo, Zlati certifikat upravljavske sposobnosti občine,” je dejal prof. dr. Miro Haček.

Direktor občinske uprave mag. Dušan Hočevar je ob prejemu plakete povedal, da vsi ti certifikati, ki jih je prejela naša občina, smo namreč občina dobrega življenja, mladim prijazna občina, starosti prijazna občina, najbolj zdrava slovenska občina in še bi lahko naštevali, niso le zato, da krasijo steno v uradu župana Občine Grosuplje, za njimi se skriva bistveno več. Za njimi se skriva trdo delo in izjemna ekipa sodelavcev na občinski upravi, ki poleg župana in občinskega sveta zagotovo tvorijo zgodbo za uspeh.

Občinsko upravo v tem letu čaka še ena preizkušnja. Lotili smo se pridobivanja mednarodnega standarda kakovosti ISO 9001 in verjame, da ga bomo do konca leta tudi pridobili. Prav tako na občini pripravljamo glavne strateške dokumente, Dolgoročni občinski strateški načrt 2015 – 2020 oz. strategijo 3G že poznamo, v letošnjem letu smo sprejeli tudi občinsko prometno strategijo, sedaj pa že pripravljamo občinsko prostorsko strategijo do leta 2030, do leta 2050 in do leta 2100. Želimo vedeti, kako se bomo razvijali naprej.

»Župan dr. Peter Verlič je leta 2014 kandidiral z geslom »Delamo naprej« in z istim geslom bo kandidiral tudi drugo leto,« je še dejal direktor občinske uprave mag. Dušan Hočevar.