Občina Grosuplje uvaja posebne brezplačne prevoze

Foto: Občina Grosuplje

V Grosupljem želijo javni potniški promet še bolj približati tistim, ki ga nujno potrebujejo, a imajo do njega otežen dostop. Zato bodo s 1. marcem uvedli storitev Grosupeljčan, v okviru katere bodo nudili brezplačne nujne prevoze starejšim, ostalim ranljivim skupinam ter mamicam in otrokom predvsem iz okolice Grosupljega.

V občini Grosuplje že omogočajo brezplačne prevoze starejšim in drugim ranljivejšim skupinam. Te izvajajo z dvema električnima voziloma, poimenovanima Grosupeljski zapeljivec, pri čemer vozili praviloma vozita po znani trasi med pomembnejšimi točkami v mestu.

S storitvijo Grosupeljčan pa želijo brezplačne prevoze omogočiti širše, predvsem iz krajev v okolici Grosupljega. Z njo bodo omogočili brezplačen dostop do nujnih storitev starejšim in drugim ranljivejšim skupinam ter mamicam z mlajšimi otroki, predvsem do zdravstvenega doma, pa tudi v drugih nujnih primerih.

Prevozi bodo na voljo od ponedeljka do petka med 7. in 17. uro, za prevoz pa se bo treba naročiti dan prej. Naročanje bo možno 24 ur na dan na telefonskih številkah 051 449 992 in 01 5822 555. Prevoze bo občina zagotavljala z električnim vozilom in v sodelovanju z Ljubljanskim potniškim prometom, so sporočili.

Sara Kovač