Občina Ivančna Gorica prejemnica certifikata Mladim prijazna občina

Podžupan Tomaž Smole v sredini (Foto: Gašper Stopar)

Inštitut za mladinsko politiko je v sodelovanju s Skupnostjo občin Slovenije že enajstič podelila certifikat Mladim prijazna občina. Certifikat se podeljuje tistim lokalnim skupnostim, ki zavzeto ustvarjajo svetlo in trajnostno prihodnost mladih. S ponosom prvič med prejemniki tudi Občina Ivančna Gorica. Prejeto priznanje nam daje spodbudo in hkrati obvezo, kako še izboljšati pogoje za mlade v naši občini.

Certifikat Mladim prijazna občina 2022–2026 je prejelo šest občin, med katerimi je laskavi naziv prvič pridobila tudi Občina Ivančna Gorica. Poleg naše občine so prejemnice še Občina Brežice, Mestna občina Kranj, Mestna občina Murska Sobota, Občina Pivka in Občina Ribnica. Prvo podaljšanje certifikata so prejele: Občina Črnomelj, Občina Domžale, Občina Postojna in Občina Slovenske Konjice, drugo podaljšanje pa so prejele: Mestna občina Celje, Občina Črna na Koroškem, Občina Idrija, Občina Kamnik, Občina Ljutomer in Občina Trbovlje.

Certifikat je na prireditvi v Cekinovem gradu v Ljubljani v imenu občank in občanov prevzel podžupan Tomaž Smole. Na slovesni podelitvi so se mu pridružili še direktorica občinske uprave dr. Andrejka Miše Glavič in strokovna sodelavka iz občinske uprave Rozalija Smrekar.

Andrej Žitnik