fbpx

Občina Kanal ob Soči in Salonit Anhovo skupaj prenovila nogometno igrišče

Položen prvi sloj asfaltne prevleke (na fotografiji Jože Valentinčič, predsednik sveta KS in Anton Leskovar Bolterstein).

V Desklah v Občini Kanal ob Soči bodo kmalu igrali nogomet na popolnoma prenovljenem igrišču. Občina Kanal ob Soči in lokalna cementarna Salonit Anhovo sta namreč  združili moči in za obnovo dotrajanega igrišča namenili 17 tisoč evrov.

Julijan Fortunat, predsednik uprave Salonita Anhovo je ob tem poudaril, da se ”Salonit Anhovo zaveda pomena lokalne skupnosti, zato tudi z veseljem investira v lokalni šport in športno infrastrukturo.” Prenova nogometnega igrišča pa ni edini primer sodelovanja Salonita Anhovo z lokalno skupnostjo. Vsako leto Salonit Anhovo nameni lokalni skupnosti okrogel milijon evrov. V to so vključene tako zakonske obveznosti, kot tudi vrsta neposrednih dodatnih podpor ureditvam v skupnosti in tudi različne podpore društvom. Med njimi so številna športna in kulturna društva, društva upokojencev, društva s področja zdravja in društva s humanitarnimi dejavnostmi.

Salonit Anhovo je hkrati eno izmed zasebnih podjetij, ki so se z družbeno odgovornostjo izkazale v času pandemije covida-19. Sami so začeli s proizvodnjo zaščitnih mask, ki so jih delili tudi lokalnemu prebivalstvu in lokalni civilni zaščiti. Njihovi sodelavci so hkrati dvakrat dnevno razkužili vse bankomate v občini in tako prispevali svoj košček v boju proti virusu covid-19.

Rok Krajnc