Občina med najbolj zadolženimi, župan Janković pa deli nagrade poslušnim direktorjem

Foto: STA

Za današnjo sejo mestnega sveta je župan Janković predložil tako zaključni proračunski račun za lansko leto kot tudi osnutek odloka za letošnji proračun. Oba dokumenta kažeta na nerealno načrtovanje in porabo finančnih sredstev.

Na mestni občini so očitno zadovoljni, čeprav je Ljubljana med najbolj zadolženimi občinami, saj bodo na seji podeljevali nagrade direktorjem javnih zavodov. Nagrado za delovno uspešnost bo prejelo pet direktorjev.

A pozor: direktorica Ljubljanskega gradu Mateja Avbelj Valentan bo nagrado za delovno uspešnost prejela za leto 2018 in ne za lani, kar je neskladno z vsako poslovno logiko. Zato bo gospa v svoj žep spravila 7.811 evrov bruto. Darko Brlek, direktor Festivala Ljubljana, bo prejel največ, in sicer 8.125 evrov. Med prejemniki nagrade za t. i. poslovno uspešnost lahko zasledimo tudi nekdanjo županjo Viko Potočnik, danes direktorico javnega zavoda Pionirski dom, ki bo dobila 5.787 evrov.

Več si lahko ogledate na portalu utrip-ljubljane.si.

 • opazovalec

  MO Ljubljana NI med najbolj zadolženimi občinami v RS, upoštevati je potrebno, da ima 100x več prebivalcev kot povprečna občina in daleko najvišji dohodek na porebivalca v RS. Zadolženost na 31.12.2016 je bila okoli 179M€, oziroma 654€ na prebivalca, povprečje v RS pa je 409€. Računajoč prihodke, je MO LJ zadolžena v okviru povprečja. Takšna so pač kruta številska dejtva. Kritično zadolžene so občine, katerih dolg znaša preko 1000€ na prebivalca, recimo G. Petrovci, Solčava, Kostel, Litija, Komenda. Vsaj dve od teh imata prepoved zadolževanja.

  • Jana učak

   Točno!!!

  • Lustrator

   Izpustil si “nepomemben” podatek, da je Ljubljana tudi prestolnica države in se iz tega računa v njen proračun stekajo milijoni in milijoni, ki jih ostale občine niso deležne. In pa seveda, da je zadolženost divje visoka KLJUB najvišjemu dohodku na prebivalca – ta pa je takšen izključno zato, ker v njem domuje socialističen javni sektor preko katerega si rdeči režim praktično kupi vsake volitve doslej.

   Je tako težko prešteti do tri?

   • freedomfighter

    Ja ljubljancani smo krivi za nesposobno gospodarjenje vzhodne slovenije…najbrz je cela zahodna slovenija kriva da je v mariboru pol podjetij propadlo

 • herman

  Saj ni čudno, da je Zoki tako zapufal občino, ko pa se pajdaši z župani SDS (Verlič Grosuplje, Strnad Ivančna gorica…)

  • Lustrator

   Ajaaaaa, saj res! 1 + 1 = svetloroza lubenica.

 • Jana učak

  Dajte že enkrat poglejte vsem dostopne javne statistične podatke o zadolženosti občin! Potem pa klobasajte in širite lažne novice!!

 • freedomfighter

  Spet fake news o zadolzenosti ljubljane…brez problema odplacujemo dolg, ljubljana se pa vseeno razvija s takim tempom da se se sam cudim kako nam uspeva

  • Korenjak

   Preprosto: Ljubljana se (kao) razvija na račun ostale Slovenije. Tam se večinoma troši proračun in tam je nastala finančna (in tudi drugače) luknja, imenovana Stožice. Lepo je živeti na tuj račn, mar ne?

   • freedomfighter

    Spet fake news ljubljana prispeva dalec najvec v drzavni proracun iz katerega cela stajerska zivi na socialni…za nas ljubljancane bi bilo najbol fino ce bi vsaka obcina placevala prispevke zase ali pa po regijah pa bomo videlu kako se bo zivel v v sloveniji…zadolzenost ljubljane tistih 600 e na prebivalca pa tudi ni nic groznega…nehajte za svoje tezave in neuspehe kriviti druge

    • Lustrator

     Upam, da se hecaš, toliko nor menda nisi? Če bi bil Maribor glavno mesto Slovenije in bil tako po socialistično centraliziran kot je to Ljubljana, bi Ljubljana z Zokanom na čelu popolnoma bankrotirala že po enem mandatu. No, če smo pošteni, Zorangutan niti kandidiral ne bi v regiji, kjer državni denar ne dežuje z neba.

  • Lustrator

   Kako brez problema odplačujemo dolg, če se pa ta še kar ne zmanjša in ne zmanjša? Kar me spomni na še eno ugrabljeno in nekoč veliko institucijo Olimpijo, ki jo je prav tako kot Ljubljano pri belem dnevu oropal Zoki s svojo mafijo; že 10 let se govori o odplačevanju dolga in o “velikem klubu”, a dolg kar še vedno obstaja (vsaka uprava ki ni sposobna dolga sanirati v 1 letu, nima kaj delati v poslu), Olimpija pa ima trenutno probleme premagovati že čisto amaterske klube iz podeželskih naselbin s po 5000 prebivalci.

 • mapu

  Kaj lahko kaj pametnega pokaže, da bomo rekli, Ljubljana se je pa res razvila.
  Zelo slab župan in zelo slab arhitekt beri(Koželj)
  Zelo slab in podkupljiv župan, takega si Ljubljančani ne zaslužimo.
  100 let nazaj bi ga namakali v Ljubljanici.

  • VERRZIFIKATOR

   O namakanju pa tole

   Eden je nekoč po reki splaval,
   le da bil je to župan zaslužen,
   ta pa je, mar jasno ni, uslužen,
   med lakaje vidno je zataval.

   Reka pa še vedno je enaka,
   za namakanje je prav prikladna,
   upam, da novica bo nenadna,
   da v njen našli so telo veljaka.

  • freedomfighter

   Napredek in razvoj ljubljane je nam ljubljancanom v vecini vsec…najvec imajo proti našemu mestu in zupanu povedati tisti ki ne zivijo v ljubljani…te pa naj se raje ukvarjajo s svojimi obcinami

   • Lustrator

    Ne bo držalo. Ljubljana je (poleg domačih kič vešč in idiotov) všeč izključno še turistom in tistim, ki se v prestolnico zapeljejo sem ter tja lučke gledat, se sprehajat po starem centru in kupovati cote. Kdor je v Ljubljani vsakodnevno preživel vsaj en Zokanov mandat, bo zelo zelo težko povedal o njem in njej karkoli lepega. Ogromno denarja je bilo nepovratno zmetano v zrak, mesto se utaplja v lužah/snegu/cestnih grbinah/enosmernih ulicah/zaporah cest in vsesplošnemu prometnemu kaosu – kdor tega ne vidi, najbrž ne vidi niti lastnega nosa.

    • freedomfighter

     Jaz sem rojen ljubljancan cisti slovenec zivim na obrobju ljubljane kjer ni nobenih cefurjev vsak dan sem v centru ljubljane in vecina ljubljancanov podpira smer v kateri se razvija ljubljana in vecina mescanov je zadovoljna s svojim zivljenjem drugace nebi ze stirikrat izvolili zupana…ti si sigurno nekdo ki ni ljubljancan saj proti nasemu lepemu mestu govorijo samo tisti ki ne zivijo v njem…jaz sem ljubljancan in kot vecina ljubljancanov ljubim svoje mesto in obcudujem kako se je razvila v primerjavi z ostalimi deli slovenije sploh tistimi na zaostalem vzhodu

 • Jan Kovalski

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!