fbpx

Obisk ministra za finance mag. Andreja Širclja

Foto: Občina Grosuplje

V petek, 29. maja 2020, sta župan občine Grosuplje dr. Peter Verlič in direktor občinske uprave mag. Dušan Hočevar v prostorih občine sprejela ministra za finance mag. Andreja Širclja. Govorili so predvsem o projektih naše občine, z osredotočenjem na center Grosupljega, za katerega si želimo, da bi res postal prostor srečevanja, druženja, z vsemi vsebinami, ki pritičejo zraven.

Uredil se bo trg pred Mestno knjižnico Grosuplje, trg pred glavno avtobusno in železniško postajo, povezovala pa ju bo Kolodvorska cesta, preurejena v lepo urejeno peš cono. Zgraditi si želijo tudi nov večnamenski kulturni center in verjamejo, da bo tako center mesta res zaživel. V njegovi bližini pa se bo uredil tudi mestni park Koščakov hrib, kjer se bodo lahko skozi gozd sprehodili po lepo urejeni Poti sreče, tam se bodo uredile tudi druge vsebine, kot so otroško igrišče, pasji park in različne učne poti.

Center mesta so si nato skupaj ogledali ter se z zadovoljstvom ozrli na parkirno hišo P+R Grosuplje, poleg avtobusne in železniške postaje, ki bo lahko kmalu sprejela avtomobile, pot pa se bo nadaljevalo z avtobusom ali vlakom.

Obisk je bil delovne narave, je pa župan dr. Peter Verlič priložnost izkoristil tudi za povabilo ministru mag. Andreju Širclju k vpisu v našo spominsko knjigo. Ob ogledu centra mesta so naredili postanek še v mestni knjižnici. Posebno veseli pa so, da se je visok gost vpisal v spominsko knjigo, katerega obisk občini veliko pomeni. Zaželeli so mu uspešno opravljanje funkcije tudi v prihodnje.

Jana Roštan, Občina Grosuplje