fbpx

Obisk župnika in dekana Janeza Šketa ob odhodu iz župnije Grosuplje

Foto: Občina Grosuplje

Župnik in dekan Janez Šket se po 15 letih svojega delovanja v župniji Grosuplje poslavlja. Vsa ta leta je bogatil življenja mnogih, svojo življenjsko pot je posvetil ljudem, Bogu, višjemu dobremu.

V torek, 28. julija 2020, je ob svojem odhodu obiskal tudi občinsko hišo, kjer se je srečal z županom dr. Petrom Verličem in direktorjem občinske uprave mag. Dušanom Hočevarjem, že v nedeljo, 26. julija 2020, pa je imel v župnijski cerkvi sv. Mihaela tudi poslovilno sv. mašo, po kateri so mu iskrene besede zahvale za njegovo delo, trud, prizadevanja izrekli župan Verlič, gasilke in gasilci, župljanke in župljani.

Vsa ta leta ste bogatili mnoga naša življenja, nas bodrili, nam dajali upanje, v nas vzgajali hvaležnost in ljubezen,” je med drugim v imenu občank in občanov Grosupljega dejal župan Verlič.

Svoje poslanstvo v občini je opravljal ne le s srcem, ampak tudi z velikim zanosom, vsa leta je bil zelo dejaven. Ob vodenju svetih maš in poučevanju verouka velja posebej omeniti številne obiske stanovalk in stanovalcev v Domu starejših občanov Grosuplje, ki tudi v letošnjem letu niso ostali brez njegovega nagovora, voščila in blagoslova ob velikonočnih praznikih, ko jih je s kitaro obiskal pred domom, stanovalke in stanovalci pa so ga s hvaležnostjo in veseljem pričakali na svojih balkonih. Otroci in mladina vsako leto z navdušenjem pričakujejo in se veselijo oratorija, močna prijateljstva se tkejo tudi med skavti, ki pa povezujejo kar vse generacije. Vse generacije povezuje tudi Kulturno društvo sv. Mihaela Grosuplje. Društvo s številnimi dejavnostmi, petjem, plesom, gledališko in literarno dejavnostjo, prispeva k polnosti življenja tako samih članic in članov društva, kot tudi vseh, ki radi prisluhnejo ali si ogledajo katerega izmed njihovih nastopov.

Vedno pa se je odzval tudi na povabilo, ko so uspešno zaključene projekte, dela slovesno predali v uporabo, pa naj je šlo za rekonstrukcijo cest v občini ali za izgradnjo novega nadvoza, ter jih blagoslovil. Župan  je župniku in dekanu Šketu zaželel veliko osebnega zadovoljstva, zdravja in uspeha tudi na njegovi nadaljnji poti.

Občina Grosuplje