Objestni voznik napadel voznika avtobusa in ga poškodoval

Foto: STA

Policisti Policijske postaje Maribor II so danes ob 12. uri obravnavali kaznivi dejanji –  poškodovanje tuje stvari in povzročitev lahke telesne poškodbe. Za njuno zakrivitev je osumljen voznik osebnega avtomobila, ki je navedeni dejanji izvršil nad avtobusom in voznikom avtobusa.

Povod za storitev navedenih kaznivih dejanj je bilo parkiranje vozila, sporočajo iz Policijske uprave Maribor. Zaradi navedenega je po njihovih besedah voznik osebnega avtomobila fizično napadel voznika avtobusa in ga lahko telesno poškodoval. “Prav tako je poškodoval avtobus, na katerem je zlomil šipo. Pri tem je nastala materialna škoda, ki po nestrokovni oceni znaša približno 2 tisoč evrov,” navajajo.

Med vožnjo je voznika avtobusa mestnega prometa oviral voznik mercedesa, zato se je šofer odločil, da mu pohupa, razkriva Večer. To pa naj bi voznika avtomobila tako razjezilo, da se je odločil izstopiti. Nato je izpulil obcestni količek in z njim razbil šipo avtobusa, ob tem pa lažje poškodoval tudi voznika, poroča STA.

Sara Kovač