Obnova dolenjske avtoceste med Ivančno Gorico in Bičem

Vir: dars.si

Vir: dars.si

Na odseku dolenjske avtoceste med Ivančno Gorico in Bičem so v soboto stekla pripravljalna dela kot del obsežnejše prenove. Med prvo fazo del, ki bo trajala predvidoma do konca aprila, bosta tako proti Ljubljani kot proti Novem mestu zaprta prehitevalna pasova, promet pa bo urejen po dveh zoženih pasovih.

Kot je Dars pojasnil na spletni strani, bo temu sledila druga faza del, v času katere bo promet preusmerjen na smerno vozišče avtoceste proti Ljubljani, kjer bo urejen po treh začasnih pasovih.

Obnova smernega vozišča proti Novemu mestu, ki bo zaprto za promet, bo trajala predvidoma 45 dni, predvidoma 25 dni pa bo zaprt tudi avtocestni priključek Bič proti Novemu mestu. Dela bodo v celoti zaključena predvidoma do konca julija letos.

Na Darsu zgostitev prometa in zastoje pričakujejo v drugi fazi del, ko bo promet poldrugi mesec v smeri povečanega prometa urejen po dveh pasovih, v nasprotni smeri pa le po enem pasu. Prav tako lahko do zgostitev in zastojev, kot so navedli, pride v času postavitve delovne zapore oziroma prve dni spremenjene prometne ureditve ter v času prestavitev zapore v prihodnjih fazah.

Dela za rekonstrukcijo cestišča in varnostno nadgradnjo odseka med Ivančno Gorico in Bičem bo opravilo podjetje VOC Celje, pogodbena vrednost del pa znaša 15,45 milijona evrov.

Moje Posavje