Od petka do nedelje policisti po Sloveniji prijeli več kot 80 ilegalcev!

Slika je simbolična (Foto: epa)

Ta konec tedna so bili med petkom in nedeljo z nelegalnimi migranti najbolj zasedeni policisti novomeške policijske uprave, ki so skupno prijeli 41 ilegalcev, od tega enega pri poskusu na mejnem prehodu Obrežje, preostale pa po nezakonitem prehodu meje. Na območju koprske policijske uprave so skupno prijeli 26 ilegalcev, prav tako pa so prijeli tudi državljana Nemčije in državljanko Turčije, ki sta osumljena sprovajanja in sta že v priporu. Na območju ljubljanske policijske uprave so prestregli 19 ilegalcev.

Minuli konec tedna so bili policisti najbolj zasedeni na območju novomeške policijske uprave, kjer so že v petek, 9. avgusta, na mejnem prehodu Obrežje pri pregledu tovornega vozila makedonskih registrskih oznak v okviru mejne kontrole v podvozju našli skritega državljana Afganistana, ki so ga po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom. Med 9. in 12. avgustom so na območju krajev Prilipe, Balkovci, Črnomelj, Uršna sela, Gornji Suhor pri Vinici, Metlika, Mihelja vas, Čatež ob Savi in v Novem mestu prijeli še 40 tujcev, ki so uspeli nezakonito prestopiti mejo. Gre za 20 državljanov Iraka, devet državljanov Pakistana, štiri državljane Indije, tri državljane Bangladeša ter po enega državljana Maroka, Sirije, Tunizije in Alžirije. Postopki z njimi še niso zaključeni.

Ilirskobistriški policisti prijeli tudi dva osumljenca tihotapstva, državljana Nemčije in državljanko Turčije
Tudi na območju koprske policijske uprave je bilo pestro, med petkom in nedeljo so namreč ujeli 26 nelegalnih migrantov, od tega 25 ilirskobistriški policisti in 1 kozinski policisti, od katerih pa nobeden ni prosil za mednarodno zaščito, tako da je bilo 11 migrantov že vrnjenih hrvaškim varnostnim organom, postopki s preostalimi pa še potekajo. Od prijetih je 11 državljanov Iraka, 8 Egipta, 4 Afganistana ter po en Alžirec, Maročan in Pakistanec. Ilirskobistriški policisti so pri tihotapljenju desetih Iračanov prav tako prijeli državljana Nemčije in državljanko Turčije, ki sta osumljena kaznivega dejanja nelegalnega sprovajanja, zanju pa je že bil odrejen pripor.

Slika je simbolična. (Foto: iStock)

Na območju ljubljanske policijske uprave prijetih 19 ilegalcev
Na območju ljubljanske policijske uprave so v omenjenem obdobju v krajih Dolnje Ložine, Breg pri Kočevju, Iga vas, Krkovo nad Faro, Finkovo in v Ljubljani prijeli skupno 19 nelegalnih migrantov, postopki policistov z omenjenimi pa še niso zaključeni. Kot so še sporočili, gre za državljane Alžirije, Sirije, Maroka, Iraka in Irana. Skupno so tako policisti po Sloveniji prijeli kar 86 ilegalcev, vprašanje pa je, koliko se jih je izmuznilo policijskemu nadzoru. Če upoštevamo ocene nekaterih strokovnjakov, ki ocenjujejo, da kar 90 odstotkov ilegalcev policija ne odkrije, bi lahko v le treh dneh številka znašala kar 1.000!

Rok Krajnc

 • Olga101

  Očitno bomo morali Slovenci kmalu po azil v kakšno sosednjo normalno državo, ki ščiti svoje državljane in svojo državo!

 • samotoje

  Slovenska vlada budno spremlja dogajanje na južni meji in zagotavlja, da je meja varna in vse pod nadzorom. Kdor trdi drugače, ne mara Serpentinška. In to ni lepo.
  P.S. če rečem, da je Serpentinšek butelj- ali je to sovražni govor?

  • Dixie

   Lahko rečeš butelj sovražni govor nevelja za živali.

   • samotoje

    Hvala, se mi je zdelo, da je tako.

 • Morala

  Ali že v SLO gradijo nove azilne domove?!

 • Terminator

  EU ima dovolj vojske, da jo razporedi po celotni zunanji meji in če bi to storili, bi hitro videli kakšno je dejansko stanje, samo dvomim, da bi politiki to podprli, ker bi rekli, da je to kršenje človekovih pravic ilegalcev iz tretjih držav, torej podpirajo ilegalce.