Odprli so velikonočno razstavo

V rokodelskem centru DUO Veržej so minuli petek ponovno v živo odprli tradicionalno velikonočno razstavo, na kateri se s pirhi predstavlja 10 skupin iz okoliških šol in vrtcev, 15 posameznikov in društev. Na razstavi je na ogled 228 izvirnih pirhov. Letošnjo velikonočno razstavo bogati tudi 10 mašnih plaščev, tunik in pluvialov iz župnij Križevci pri Ljutomeru, Sv. Jurij ob Ščavnici, Šentrupert in Ljubljana Rakovnik.

13. razstava pirhov slovenskih pokrajin in mašnih plaščev bo na ogled do 28. aprila 2023 v Puščenjakovi dvorani Centra DUO Veržej, in sicer vsak dan od ponedeljka do petka od 9.00 do 15.00 ure, v soboto pa od 9.00 do 12.00 ure. Ob nedeljah in praznikih ogled ni možen, za najavljene skupine pa je ogled mogoč tudi po dogovoru.

Ob odprtju razstave sta navzoče pozdravila direktor Zavoda Marianum Blaž Cuderman ter župan Občine Veržej Drago Legen, z glasbenim vložkom pa sta otvoritev popestrila učitelja Glasbene šole Beltinci Nuša Titan in Nikolaj Zver.

Pred blagoslovom razstave je spregovoril tudi soboški škof dr. Peter Štumpf, ki je opisal zgodovino in pomen liturgičnih oblačil. Ob razstavljenih plaščih je konkretno predstavil njihovo simboliko in izvedbo.

Pomurske novice